Եփովի կրեմ տորթի համար. Նուրբ աղանդեր, որը կատարյալ հաճույք է
Ի՞նչը կարող է ավելի համեղ և քաղցր զգացողություն առաջացնել, քան «կրեմ» բառը: Այն, ինչ մեր ընկալմամբ, կրեմ է, համաշխարհային խոհարարական մասնագետներն անվանում են «կաստարդ»: Բազային կրեմը պատրաստվում է կաթի (սերուցքի), դեղնուցների և շաքարի հիման վրա:
Եփովի կրեմի մի տեսակ կա, որը կոչվում է «պաթիսեր»: Հիմնական տարբերությունն այն է, որ վերջինիս ավելացնում են խտացուցիչներ՝ օսլա կամ ալյուր:
Ինչպե՞ս են պատրաստում համեղ կրեմ: Նախ ընտրում են միայն ամենաբարձր որակի և թարմ կաթը: Կաթնային համի համար պետք է ավելացնել սերուցք:
Կրեմը բազում աղանդերների հիմք է: Տորթի շերտերի համար սովորաբար օգտագործվում է ավելի թանձր խտության կրեմ` բրնձի, եգիպտացորենի կամ կարտոֆիլի օսլայի, ինչպես նաև ալյուրի հավելումով:
Դուք կարող եք գտնել շատ կրեմի բաղադրատոմսեր, բայց դրանց մեծ մասը բարդ է պատրաստման առումով:
Եփովի կրեմ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Կաթ 1 բաժակ
_Ձվի դեղնուց 2 հատ
_Շաքարավազ 1 բաժակ
_Ցորենի ալյուր 2 ճաշի գդալ
_Կարագ 200 գ
_Վանիլի էքստրակտ 1 թեյի գդալ
Եփովի կրեմ. Պատրաստման եղանակը
_Դեղնուցները շաքարավազով հարել, ավելացնել վանիլի էքստրակտ (ըստ ցանկության), ավելացնել ալյուր:
_Կաթը եռացնել, դրա մեջ բարակ շիթով լցնել հարած ձվի դեղնուցները: Ամբողջը լավ խառնել և եփել միջին կրակի վրա`անընդհատ խառնելով:
_Երբ կրեմը սկսում է եռալ, արդեն կարելի է այն վերցնել կրակից: Ավելացնել կարագ և հարել կրեմը հարիչով, մինչև միատարր զանգված ստացվի:
Այսքան հեշտ ու արագ է ստեղծել այս խոհարարական հրաշքը: Հիշեք, որ նման կրեմը խորհուրդ է տրվում պահել ոչ ավելի, քան մեկ օր:
Կրեմը շատ մի եփեք, այլապես այն տհաճ համ կունենա: Ամենաթանձր կրեմը ստացվում է եգիպտացորենի օսլայի օգտագործման դեպքում:
Բարի ախորժակ:
Կիսվեք այս հիանալի բաղադրատոմսով ձեր ընկերների հետ:
Տեսանյութ եփովի կրեմի տարբերակ
Եփովի Կրեմ Առանց ձվի․ Ամենահեշտ Դասական ձևով