Զատկի փլավ չրեղենով ու ընկույզով. Ամենահամեղ ծիսական կերակուրը
Այս բաղադրատոմսի համաձայն փլավը պատրաստելու համար բրինձը նախապես խաշում են, և հետո ավելացնում մնացած մթերքներին:
Չգիտես ինչու, ընդունված է, որ քաղցր համով ուտեստը միշտ աղանդեր է: Այս ուտեստը չնայած, որ քաղցրահամ է՝ շատ հագեցնող է: Ուտելուց հետո ձեզ մոտ երկար ժամանակ կմնան հաճելի հուշեր այս համերից:
Այնպես, որ եկեք սկսենք պատրաստել բրնձով փլավ՝ չամիչի, ընկույզի և ծիրանի չրի հավելումով:
Զատկի փլավ չրեղենով ու ընկույզով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Բրինձ 1 բաժակ
_Ծիրանի չիր 0,5 բաժակ
_Չամիչ 0,5 բաժակ
_Չորացրած մրգեր 0,5 բաժակ
_Ընկույզի միջուկ 0,5 բաժակ
_Կարագ 50 գր
_Համեմունքներ և շաքար՝ ըստ ճաշակի
փորձել
Զատկի փլավ չրեղենով ու ընկույզով. Պատրաստման եղանակը
_Չրերն ու չամիչը մաքրել կորիզներից ու պոչերից, եթե այդպիսիք կան, լվանալ, որ փոշուց մաքրվեն:
_Ընկույզները բովել չոր տապակի մեջ կամ ափսեով դնել միկրոալիքային վառարանում՝ 30-60 վրկ:
_Լավ լվանալ բրինձը, մեծ քանակությամբ ջրի մեջ խաշել մոտ 20 րոպե, ոչ ավել:
_Մեծ կաթսայի մեջ գցել կարագի մի կտոր: Կարագը հալվելուց անմիջապես հետո ընկույզը լցնել մեջը, տապակել միջին կրակի վրա 3-4 րոպե:
_Ավելացնել չրեղենը միանգամից: Խառնելով տապակել այս ամենը ևս 4-5 րոպե:
_Ավելացնել 1-2 թեյի գդալ դարչնագույն կամ սովորական շաքար: Ավելացնել մի պտղունց շաֆրան, մի փոքր վանիլին, որովհետև բրինձը պետք է լինի անուշաբույր:
_Ավելացնել 2 ճաշի գդալ տաք ջուր, հասցնել եռման, դրանից հետո կաթսան ծածկել կափարիչով և թող 10 րոպե եփվի թույլ կրակի վրա:
_Ավելացնել խաշված բրինձը, զգուշորեն խառնել: Կա մի կարևոր բան. Բրինձը պետք է շոգեխաշել 10 րոպե:
_Ծածկել կաթսան կափարիչով և թողնել թույլ կրակի վրա: Որպեսզի խոնավությունն ավելի արագ գոլորշիանա՝ ավելի լավ է բրնձի շերտի մեջ մի քանի անցքեր անել:
Զատկի փլավը չրեղենով ու ընկույզով պատրաստ է: Լցնել այն ափսեի կամ մեծ սկուտեղի վրա և մատուցել:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Զատկի փլավ