Ընկույզով փարթամ կարկանդակ. Համեղ և հեշտ պատրաստվող թխվածք:
Այս կարկանդակը շատ նուրբ, փարթամ և անուշաբույր է: Այնքան համեղ է ստացվում, որ պարզապես մատները հետը կուտեք:
Ընկույզով փարթամ կարկանդակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
Լցոն
_Ընկույզ 100 գ
_Շաքար 70 գ
_Հալված կարագ 35 գր
Խմոր
_Փափուկ կարագ 70 գ
_Շաքար 70 գ
_Ձու 2 հատ
_Մածուն կամ թթվասեր 130 գ
_Խմորի սոդա 2 գ
_Ալյուր 150 գ
_Փխրեցուցիչ 5 գ
Ընկույզով փարթամ կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը
_Խորը ամանի մեջ խառնել մանրացված ընկույզը, շաքարավազը, լցնել հալված կարագը, ամեն ինչ մանրակրկիտ խառնել:
_Մեկ այլ ամանի մեջ դնել փափուկ կարագը, ավելացնել շաքարավազը և հարիչով միատարր զանգված ստանալ:
_Հետո դրա վրա լցնել ձվերը, ավելացնել մածունը, հարել, ապա ավելացնել սոդա և շարունակել հարել:
_Այժմ լցնել մաղած ալյուրը, փխրեցուցիչը և խմորը խառնել բահիկով:
_Վերցնել տորթի ձևաման, ծածկել յուղաթղթով, դրա վրա տարածել խմորի կեսը, ապա լցնել ընկույզի միջուկի մի մասը, վրան ավելացնել խմորի մնացած մասը և ծածկել ընկույզի լցոնման շերտով:
_Կարկանդակը կես ժամով դնել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
Ընկույզով փարթամ կարկանդակը պատրաստ է: Ստացվում է սննդարար, անուշաբույր և շատ քնքուշ տորթ: Անպայման պատրաստեք, եթե մեկ անգամ փորձեք, արդյունքը դուր կգա ձեր սիրելիներին:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Տորթ տղամարդու իդեալ