Ընտիր հաց. Պարզ բաղադրատոմս, որով կթխեք եթերային, փափուկ, համեղ մթերք

ընտիր հաց ՍԱՌԸ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Ընտիր հացի պատրաստման եղանակը պարզ ու հեշտ է, կարող եք թխել առանց հացթուխների վերապատրաստման բարձրագույն դասընթացների մասնակցելու:

Սուպեր հացն այնքան քնքուշ, օդեղեն, բուրավետ և վարդագույն է, որ առաջին պատառից այն կնվաճի ձեզ, իսկ դուք կհմայեք ձեր հյուրերին: Թխեք պարզ և հեշտ եղանակով, անպայման թխեք, և կհամոզվեք:

ընտիր հաց

Ընտիր հաց. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ.

Խմոր

_Խմորիչ 25 գ

_Ջուր 375 մլ

_Շաքարավազ 1 թեյի գդալ

_Աղ 1 թեյի գդալ

_Ալյուր 550 գ

Վրան քսելու համար.

_Թթվասեր 1 թեյի գդալ

_Ջուր 100 մլ

ընտիր հաց

Ընտիր հաց. Պատրաստման եղանակը

_Ջուրը լցնել խորը ամանի մեջ, ավելացնել շաքարավազ, աղ, ավելացնել խմորիչ և մանրակրկիտ խառնել խառնիչով:

_Հաջորդը, մի քիչ ալյուր ավելացնել, խառնել, փակել կափարիչով և թող 10 րոպե հանգստանա:

_10 րոպե հետո ավելացնել մնացած ալյուրը և ձեռքերով հունցել փափուկ խմորը: Ծածկել և թողնել տաք տեղում 45 րոպե:

_Հաջորդը քայլով, խմորը բաժանել հավասար փոքր մասերի, ծածկել սրբիչով և մի փոքր հանգստանա:

_Յուրաքանչյուր խմորի կտորին պետք է նավակի ձև տալ: Ձևավորած խմորները տեղափոխել յուղաթղթով ծածկված տապակի վրա և թողնել մնա կես ժամ: Դրանից հետո դրանց վրա քսել մի ճաշի գդալ թթվասերի և 100 մլ ջրի խառնուրդով:

_Դանակի շեղբով կտրվածքներ անել: Նախապես 200 աստիճանով տաքացված ջեռոցում թխել 20 րոպե:

ընտիր հաց

Ընտիր հացը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Ֆիթնես հաց

Խնդրում ենք Գնահատեք