Ընտիր հացի պատրաստման եղանակը պարզ ու հեշտ է, կարող եք թխել առանց հացթուխների վերապատրաստման բարձրագույն դասընթացների մասնակցելու:
Սուպեր հացն այնքան քնքուշ, օդեղեն, բուրավետ և վարդագույն է, որ առաջին պատառից այն կնվաճի ձեզ, իսկ դուք կհմայեք ձեր հյուրերին: Թխեք պարզ և հեշտ եղանակով, անպայման թխեք, և կհամոզվեք:
Ընտիր հաց. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ.
Խմոր
_Խմորիչ 25 գ
_Ջուր 375 մլ
_Շաքարավազ 1 թեյի գդալ
_Աղ 1 թեյի գդալ
_Ալյուր 550 գ
Վրան քսելու համար.
_Թթվասեր 1 թեյի գդալ
_Ջուր 100 մլ
Ընտիր հաց. Պատրաստման եղանակը
_Ջուրը լցնել խորը ամանի մեջ, ավելացնել շաքարավազ, աղ, ավելացնել խմորիչ և մանրակրկիտ խառնել խառնիչով:
_Հաջորդը, մի քիչ ալյուր ավելացնել, խառնել, փակել կափարիչով և թող 10 րոպե հանգստանա:
_10 րոպե հետո ավելացնել մնացած ալյուրը և ձեռքերով հունցել փափուկ խմորը: Ծածկել և թողնել տաք տեղում 45 րոպե:
_Հաջորդը քայլով, խմորը բաժանել հավասար փոքր մասերի, ծածկել սրբիչով և մի փոքր հանգստանա:
_Յուրաքանչյուր խմորի կտորին պետք է նավակի ձև տալ: Ձևավորած խմորները տեղափոխել յուղաթղթով ծածկված տապակի վրա և թողնել մնա կես ժամ: Դրանից հետո դրանց վրա քսել մի ճաշի գդալ թթվասերի և 100 մլ ջրի խառնուրդով:
_Դանակի շեղբով կտրվածքներ անել: Նախապես 200 աստիճանով տաքացված ջեռոցում թխել 20 րոպե:
Ընտիր հացը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ֆիթնես հաց