Եթե համեղ ու առողջարար, հետաքրքիր աղցան եք փնտրում, ուրեմն ժամանակն է պատրաստել թաբուլե:
Սա ցնցող նախուտեստ է, որը հիմնված է բլղուրի (մանրացված ցորեն) և մաղադանոսի վրա: Անանուխը և այլ կանաչիները հատուկ համ են հաղորդում աղցանին: Աղցանը պետք է համեմել ձիթապտղի յուղով և կիտրոնի հյութով:
Այս աղցանը հիանալի է նրանց համար, ովքեր ցանկանում են պահպանել իրենց կազմվածքը: Ցածր կալորիականությամբ ուտեստի գաղտնիքն այն է, որ այն պարունակում է շատ մաղադանոս, որն օգնում է նիհարել և նորմալացնում մարմնում նյութափոխանակության գործընթացները:
Եթե հետևեք այն դիետային, որում գերակշռում է թեթև սնունդը և շատ կանաչիներ, դուք մի քանի օրից կսկսեք կորցնել քաշ:
Թաբուլե. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Մաղադանոս 2.5 փունջ
_Բլղուր 100 գ
_Ջուր 0,5 բաժակ
_Կանաչ սոխ 30 գ
_Լոլիկ 3 հատ
_Ձիթապտղի յուղ 5 ճաշի գդալ
_Կիտրոնի հյութ 35 մլ
_Անանուխ՝ ըստ ճաշակի
_Աղ` ըստ ճաշակի
Թաբուլե. Պատրաստման եղանակը
_Եռացող ջուրը լցնել բլղուրի վրա և թողնել ծածկված մնա 30 րոպե:
_Լվանալ կանաչիները և մանր կտրատել: Դրանից հետո կտրատել լոլիկը:
_Սառած ու քամված բլղուրը, լոլիկը և կանաչիները լցնել խորը ամանի մեջ:
_Կիտրոնի հյութը և ձիթապտղի յուղը լցնել աղցանի վրա:
_Համեմել աղով և պղպեղով: Լավ խառնել:
Եթե բլղուրը խնդրահարույց է ձեզ համար, ապա այն փոխարինեք կուսկուսով կամ սովորական ցորենի ձավարով:
Կերեք այս համեղ աղցանը և պահպանեք հիանալի կառուցվածքը:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Թաբուլե