Թաթար բորակի. Հայկական խոհանոցի ամենահամեղ ու մատչելի ուտեստը շատ էին սիրում մեր պապերը

Թաթար բորակի ՀԱՅԿԱԿԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Թաթար բորակի. Հայկական խոհանոցի ամենահամեղ ու մատչելի ուտեստը
Հայաստանի ամբողջ տարածքում այս ուտեստը կոչվում է Թաթար բորակի, և միայն Գյումրիում՝ Թաթար Բորանի: Շատ հագեցնող, համեղ ուտեստ է, որը կարելի է պատրաստել, եթե տանը ոչինչ (կամ գրեթե ոչինչ) չկա:

Թաթար բորակի

Ավելի լավ է այն ուտել առավոտյան կամ ճաշին, քանի որ սա բավական ծանրամարս կերակուր է: Եթե ​​դեռ չեք փորձել այս ուտեստը, ապա պահպանեք բաղադրատոմսը և կրկնեք այն ձեր խոհանոցում:

Պարզեցված ներկայացնելու դեպքում սա աղ արած ջրի մեջ եփված խմորի բարակ կտորներ են, որոնք մատուցվում են տապակած սոխով և սոուսներով: Սոուսը կարելի է փոխարինել սխտորով թթվասերով կամ մածունով: Հագեցնող ուտեստ, որն ունի շատ պարզ պատրաստման եղանակ:

Թաթար բորակի

Թաթար բորակի. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

_ ձու — 1 հատ

_ ջուր — 1/2 բաժակ

_ ալյուր — 1.5 բաժակ (մոտավորապես)

_ աղ — ըստ ճաշակի

_ սոխ — 1 գլուխ

_ սխտոր — 1 պճեղ

_ թթվասեր (կամ մածուն) — 100 գրամ

_ բուսական յուղ (կամ կարագ) — 1 ճաշի գդակ

Թաթար բորակի

Թաթար բորակի. Պատրաստման եղանակը

_Խառնել ձուն, աղը և ջուրը փոքր ամանի մեջ: Հարել, մինչև միասեռ դառնա:

_Ավելացնել մաղած ալյուրը: Հունցել պինդ խմոր: Թող խմորը հանգստանա 30 րոպե:

_Մաքրել, կտրատել ու տապակե սոխը մինչև ոսկե դարչնագույնը: Իդեալական տարբերակն է սոխը կարագով տապակել: Բայց կարող եք վերցնել բուսական և սերուցքային յուղերի խառնուրդ:

_Թթվասերին կամ մածունին ավելացնել ճզմած սխտոր և խառնել:

_Խմորը բարակ շերտով գրտնակել: Այդ ընթացքում կաթսայով ջուրը եռացնել:

_Բարակ շերտով գրտնակած խմորը կտրատել քառակուսի կամ ինչպես ուզում եք: Լցնել խմորն արդեն լավ եռացող աղաջրի մեջ և եփել մոտ 4-5 րոպե, մինչև որ փափկի ու պելմենների նման սկսի լողալ ջրի երեսին:

_Պատրաստի խմորը գդալով զգուշորեն հանել և դնել մատուցման ափսեի մեջ: Վերջում վրան լցնել սոխեռածը և սխտորով սոուսը: Այս հարցում կարող եք առաջնորդվել ըստ ձեր նախասիրության, կարելի է սխտոր ու սոխ չվերցնել, այլ միայն յուղ, կարագ, թթվասեր լցնել:

Թաթար բորակի

Թաթար բորակին պատրաստ է: Մատուցեք և վայելեք:

Բարի ախորժակ!

Խմորով ուտեստների սիրահարներին առաջարկում ենք նաև սա

Տեսանյութ

Թաթար Բորակի կարող եք պատրաստել նաև պելմենիի ավելացած խմորից, որի պատրաստման տեսանյութը կտեսնեք ստորև․

Խնդրում ենք Գնահատեք