Թարմ կաղամբով և ոլոռով աղցան. Գարնանային աղցաններն իմ կիրքն են:
Դուք չեք կարող պատկերացնել, թե ինչպես եմ սպասում շուկայում երիտասարդ կաղամբի հայտնվելուն:
Սա նիհարեցնող նախուտեստ չէ, որից դեմքերն են ծամածռում երեխաները: Ընդհակառակը, մեր տանը բոլորը հաճույքով վայելում եմ խրթխրթան և անուշաբույր կաղամբի աղցանը: Կարծում եմ՝ ամեն ինչի պատճառը սոուսն է: Ես կիսում եմ բաղադրատոմսը և անհամբեր սպասում ձեր արձագանքին:
Թարմ կաղամբով և ոլոռով աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Սպիտակ կաղամբ 700 գ
_Կանաչ սոխ 10 գ
_Պահածոյացված ոլոռ 300 գ
_Շաքար 1 թեյի գդալ
_Աղ 0.5 թեյի գդալ
_Վարունգ 1 հատ
_Գազար 0.5 հատ
_Քացախ 2 ճաշի գդալ
_Ձիթապտղի յուղ 3 ճաշի գդալ
_Սամիթ 10 գ
_Ջուր 2 ճաշի գդալ
_Թարմ կաղամբով և ոլոռով աղցան. Պատրաստման եղանակը
_Մանր կտրատել մի փոքր գլուխ երիտասարդ կաղամբ: Գազարները մաքրել և քերել: Լվանալ վարունգը, կտրել ծայրերը: Կտրել բանջարեղենը շերտերով:
_Բոլոր պատրաստված բաղադրիչները տեղափոխել աղցանի խորը ամանի մեջ: Առանձին ամանի մեջ խառնել քացախ, շաքար, աղ և ջուր:
_Լցնել ձիթապտղի յուղը դրա մեջ և համեմել աղցանն այս հեղուկ խառնուրդով:
_Պահածոյացված ոլոռից հյութը քամել, ոլոռը լցնել աղցանի ամանի մեջ: Դրա մեջ լցնել կտրատած կանաչիներ:
_Խառնել ամեն ինչ, այսպիսով աղցանը պատրաստ է, կարող եք մատուցել անմիջապես, թարմ վիճակում:
Ի դեպ, կաղամբն ավելի նուրբ դարձնելու համար կարելի է այն ձեռքով թեթևակի տրորել: Դա թույլ կտա, որ հյութը դուրս գա և կաղամբը դառնա ավելի անուշաբույր և փափուկ:
Թարմ կաղամբով և ոլոռով աղցանը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Թարմ կաղամբով աղցան