Այսօր ես ուզում եմ ձեզ առաջարկել պատրաստել մի շատ հետաքրքիր նախուտեստ՝ նոր եղանակով թթու դրած բողկ:
Նախկինում այս թթուն փորձել եմ պատրաստել, բայց համն ինձ դուր չէր գալիս, իսկ այս մեկը պարզապես հրաշալի է: Համոզվեք, որ իսկապես շատ յուրօրինակ նախուտեստ է ստացվում:
Թթու դրած բողկ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_բողկ 1 կգ
_ջուր 1 լիտր
_աղ 3 թեյի գդալ
_շաքար 6-8 թեյի գդալ (ավելի լավ է՝ 8)
_սեղանի քացախ 9% 120 մլ
_բուրավետ պղպեղ 3 հատ
_սև պղպեղ 10 հատ
_դափնու տերև 5 հատ
Թթու դրած բողկ. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս
_Նախ, պատրաստենք մարինադը ` ջրի մեջ ավելացնել աղ, շաքար, դափնու տերև, սև պղպեղը և բուրավետ պղպեղը:
_Դնել կրակի վրա և եռացնել: Հետո սառեցնել մինչև մոտ 50 աստիճան:
_Կտրել բողկը և սխտորը բարակ կտորներով: Խառնել սխտորը և բողկը ամանի մեջ:
_Երբ մարինադը սառչի, դրան ավելացնել քացախը:
_Մաքուր բանկաների ներքևում մի քիչ կանաչի դնել, ապա բողկի և սխտորի խառնուրդը:
_Ավելացնել մարինադը և ամուր փակել կափարիչով:
_Բանկաները դնել սառնարանում 8 ժամ:
Նշված ժամանակից հետո կարող եք բողկն ուտել, այն յուրահատուկ համ ունի և դուր կգա ձեզ ուկզարմացնի հյուրերին:
Բարի ախորժակ բոլորին: Թող որ միշտ համեղ լինեն ձեր խոհանոցում պատրաստվածները:
Տեսանյութ
Խառը թթու