Թթու վարունգ առանց քացախի և շաքարի

Թթու վարունգ Պահածոներ

Երբեք չեք պատկերացրել ավելի հեշտ բաղադրատոմս տնական թթու պատրաստելու համար: Առանց քացախի և շաքարի թթու պատրաստելու համար պետք է ծախսել ոչ ավելի, քան 10 րոպե: Ավելին, ոչ մի հոգնեցուցիչ ստերիլիզացում:

Բացի այդ կարող եք այս վարունգներն օգտագործել որպես բաղադրիչ աղցանների համար կամ պարզապես որպես խրթխրթան նախուտեստ: Ի դեպ, բոլոր բաղադրիչները նախատեսված են երեք լիտրանոց բանկայի համար:

Ըստ բաղադրատոմսի, դուք պետք է թթուն դնել նկուղում: Եթե ​​դուք չունեք այս հնարավորությունը, մի նեղվեք: Դրա փոխարեն երեք օրվա ընթացքում թողեք բանկաները սենյակային ջերմաստիճանում: Այնուհետև եռացնել աղաջուրը և այն կրկին լցնել բանկայի մեջ: Փակել բանկան և թողեք այն պահոցում:

Թթու վարունգ

Թթու վարունգ. Բաղադրությունը

_Վարունգ 1,5 կգ

_Սխտոր 1 հատ

_Աղ 1 ճաշի գդալ

_Սև պղպեղ 5 հատ

_Դափնու տերև 4 հատ

_Բալի տերևներ 3 հատ

_Հաղարջի տերևներ 3 հատ

_Ծովաբողկի տերևներ 3 հատ

_Սամիթի հովանոցներ 2 հատ

Թթու վարունգ

Թթու վարունգ. Պատրաստման եղանակը

_Շարել հաղարջի, ծովաբողկի և բալի տերևներ, սամիթի ծաղկաբույլեր և դափնու տերևներ բանկայի ներքևի մասում:

_Լվանալ վարունգները և կտրել ծայրերը: Դրանք շատ կիպ տեղավորել բանկայի մեջ, ապա ավելացնել պղպեղը և սխտորը: Աղը մի փոքր սառը ջրով լուծել, խառնել մինչև լուծվի և լցնել բանկայի մեջ: Բանկայի մնացած մասը լցնել սովորական ջրով, առանց աղի:

_Փակել բանկան պլաստիկ կափարիչով և դնել նկուղում:

Թթու վարունգ

Լավագույնն է բանկաները դնել ծղոտե տակդիրի վրա, քանի որ ջուրը կարող է արտահոսել բանկայից խմորման երևույթի պատճառով:

Ավելի համեղ թթու ստանալու համար կարելի է ավելացնել մի քիչ ավելի շատ աղ, պղպեղ և սխտոր: Դուք անհամբեր կսպասեք, որ թթվի բանկան բացվի:

Թթու վարունգն առանց քացախի և շաքարի պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Մալականի թթու

Խնդրում ենք Գնահատեք