Երբեք չեք պատկերացրել ավելի հեշտ բաղադրատոմս տնական թթու պատրաստելու համար: Առանց քացախի և շաքարի թթու պատրաստելու համար պետք է ծախսել ոչ ավելի, քան 10 րոպե: Ավելին, ոչ մի հոգնեցուցիչ ստերիլիզացում:
Բացի այդ կարող եք այս վարունգներն օգտագործել որպես բաղադրիչ աղցանների համար կամ պարզապես որպես խրթխրթան նախուտեստ: Ի դեպ, բոլոր բաղադրիչները նախատեսված են երեք լիտրանոց բանկայի համար:
Ըստ բաղադրատոմսի, դուք պետք է թթուն դնել նկուղում: Եթե դուք չունեք այս հնարավորությունը, մի նեղվեք: Դրա փոխարեն երեք օրվա ընթացքում թողեք բանկաները սենյակային ջերմաստիճանում: Այնուհետև եռացնել աղաջուրը և այն կրկին լցնել բանկայի մեջ: Փակել բանկան և թողեք այն պահոցում:
Թթու վարունգ. Բաղադրությունը
_Վարունգ 1,5 կգ
_Սխտոր 1 հատ
_Աղ 1 ճաշի գդալ
_Սև պղպեղ 5 հատ
_Դափնու տերև 4 հատ
_Բալի տերևներ 3 հատ
_Հաղարջի տերևներ 3 հատ
_Ծովաբողկի տերևներ 3 հատ
_Սամիթի հովանոցներ 2 հատ
Թթու վարունգ. Պատրաստման եղանակը
_Շարել հաղարջի, ծովաբողկի և բալի տերևներ, սամիթի ծաղկաբույլեր և դափնու տերևներ բանկայի ներքևի մասում:
_Լվանալ վարունգները և կտրել ծայրերը: Դրանք շատ կիպ տեղավորել բանկայի մեջ, ապա ավելացնել պղպեղը և սխտորը: Աղը մի փոքր սառը ջրով լուծել, խառնել մինչև լուծվի և լցնել բանկայի մեջ: Բանկայի մնացած մասը լցնել սովորական ջրով, առանց աղի:
_Փակել բանկան պլաստիկ կափարիչով և դնել նկուղում:
Լավագույնն է բանկաները դնել ծղոտե տակդիրի վրա, քանի որ ջուրը կարող է արտահոսել բանկայից խմորման երևույթի պատճառով:
Ավելի համեղ թթու ստանալու համար կարելի է ավելացնել մի քիչ ավելի շատ աղ, պղպեղ և սխտոր: Դուք անհամբեր կսպասեք, որ թթվի բանկան բացվի:
Թթու վարունգն առանց քացախի և շաքարի պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Մալականի թթու