Այսօր կկիսվեմ Թխվածքաբլիթներ դեղնուցով պատրաստելու բաղադրատոմսով, որը վերջերս գտա մի ամսագրում:
Նկատել եմ, որ հիմնականում մեր տնական թխվածքների ամենահաջող բաղադրատոմսերը խորհրդային արմատներ ունեն: Նման նրբությունները միշտ ստացվում են բերվում առաջին անգամ և անմիջապես նվաճում են ուտողների սրտերը:
Ինչո՞ւ այդ դեպքում հեծանիվ հորինել, եթե ամեն նոր բան մոռացված հինն է: Այնպես որ, եթե դուք փնտրում եք թխելու արագ և էժան բաղադրատոմս, ապա ես պետք է շնորհավորեմ ձեզ: Խմորը կարելի է պատրաստել սառնարանում գտնվող մթերքներով:
Թխվածքաբլիթներ դեղնուցով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ցորենի ալյուր 200 գ
_Ձվի դեղնուց 4 հատ
_Կարագ 2 ճաշի գդալ
_Շաքար 1 ճաշի գդալ
_Թթվասեր 2 ճաշի գդալ
_Կիտրոնի կեղևի քերուկ 2 թեյի գդալ
_Վանիլային շաքար՝ ըստ ճաշակի
Թխվածքաբլիթներ դեղնուցով. Պատրաստման եղանակը
_Ցորենի ալյուրը մաղել խորը ամանի մեջ: Փոսիկ անել, մեջը լցնել խորանարդաձև կտրատած սառը կարագ, շաքար, դեղնուցներ և թթվասեր:
_Ամանի մեջ բաղադրիչներին ավելացնել վանիլային շաքար և կիտրոնի քերուկ: Միքսերով հունցել ամուր, առաձգական խմոր: Կարող է անհրաժեշտ լինել մի փոքր ավելի շատ ալյուր:
_Պատրաստի խմորը գրտնակել ալյուր ցանած մակերեսի վրա: Կտրատել այն բարակ շերտերով: Խմորի յուրաքանչյուր շերտի եզրին կտրվածքներ անել:
_Շերտերը ոլորել ծաղկի նման: Բլիթները տեղափոխել նախապես յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա:
_Խմորի վրա շաղ տալ շագանակագույն կամ սովորական շաքար:
_Բլիթները թխել 15 րոպե 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում, մինչև պատրաստ լինելը՝ թխվածքաբլիթները կդառնան ոսկեգույն դարչնագույն:
Այո, դժվար է զարմացնել փորձառու տնային տնտեսուհիներին այս բաղադրատոմսով: Այնուամենայնիվ, թխվածքաբլիթները միշտ ստացվում են համեղ, ու փխրուն և մատուցելիս լավ տեսք ունեն:
Թխվածքաբլիթները դեղնուցով պատրաստ են:
Բարի ախորժակ