Թխվածքաբլիթներ Շագանակ թխում են շաքարով խմորից, դրան ավելացնում են խաշած ձվի դեղնուցներ, որպեսզի այն ձեռք բերի գեղեցիկ դեղին գույն և հաճելի հյուսվածք:
Առաջարկում ենք երեկոն անցկացնել զվարճալի տնական թխվածքաբլիթներ պատրաստելով: Մեր մանրամասն բաղադրատոմսը կօգնի ձեզ այս հարցում:
Թխվածքաբլիթներ Շագանակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ցորենի ալյուր 2 բաժակ
_Փխրեցուցիչ 10 գ
_Կարագ 250 գ
_Ձու 5 հատ
_Թթվասեր 2 ճաշի գդալ
_Աղ 1 պտղունց
_Վանիլային էքստրակտ ըստ ճաշակի
_Ծիրանաչիր 50 գ
_Սալորաչիր 50 գ
_Չամիչ 50 գ
_Ընկույզ 150 գ
_Սև շոկոլադ 100 գ
Թխվածքաբլիթներ Շագանակ. Պատրաստման եղանակը
_Պինդ եփել ձվերը, հովանալուց հետո մաքրել, հեռացնել դեղնուցները և քերել դրանք մանր քերիչով կամ պատառաքաղով տրորել:
_Ավելացնել աղ, փխրեցուցիչ և 200 գ փափկած կարագ, խառնիչով կամ հարիչով հարել բոլոր բաղադրիչները, ստացված զանգվածին ավելացնել վանիլի էքստրակտ, թթվասեր և մաղած ալյուր:
_Ամեն ինչ լավ խառնել, խմոր հունցել, այնուհետև այն գնդել, դնել սառնարանում 30 րոպե:
_50 գ ընկույզ, սալորաչիր, չամիչ և չոր ծիրան անցկացնել մսաղացով, լավ խառնել, ստացված խառնուրդից փոքր գնդիկներ սարքել:
_Պատրաստի չորացրած մրգերի գնդիկները փաթաթել խմորի շերտով` ստանալով ապագա շագանակը:
_Թխվածքի պատրաստուկները դնել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա և 15 րոպեով դնել դրանք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոց:
_Պատրաստել գլազուրն այդ ընթացքում: Դա անելու համար կաթսայի մեջ հալեցնել սև շոկոլադ և 50 գ կարագ ավելացնել:
_Տաքացնել խառնուրդը թույլ կրակի վրա, մինչև միասեռ դառնա և մնացած ընկույզները շատ լավ մանրացնել:
_Պատրաստ թխվածքաբլիթները նախ թաթախել հալված շոկոլադի, ապա ընկույզի փշրանքների մեջ:
Ստացված նրբագեղությունը շարել լայն ափսեի մեջ և մեկ ժամով դնել սառնարան: Դուք կարող եք «շագանակներ» գլորել մանրացված եգիպտացորենի ձողիկների, կոկոսի փաթիլների կամ քաղցր աղացած պաքսիմատի մեջ:
Փորձեք նաև փոխարինել մուգ շոկոլադը սպիտակով և թաթախել կակաչի սերմերի մեջ: Այդ տարբերակով նույնպես շատ ախորժելի կլինի:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Թխվածքաբլիթներ