Իսպանական բուլկիներ Էնսաիմանդաս. Այս թխուկներն արտաքին տեսքով շատ նման են սովորական բուլկիների: Նման բուլկիներ կարելի է պատրաստել առանց լցոնի:
Խմորը կախարդական է, թխվածքը պարզապես հիանալի է ստացվում: Ենթադրվում է, որ այս բուլկիների ծննդավայրը Մայորկան է:
Իսպանական բուլկիներ «Էնսաիմանդաս». Բաղադրությունը
_կաթ — 125 մլ
_ջուր — 125 մլ
_ալյուր — 700-750 գրամ
_30-40 գրամ խմորիչ
_4 ձու
_100 մլ բուսական յուղ
_200 գրամ շաքար
_100 գրամ յուղ
Իսպանական բուլկիներ «Էնսաիմանդաս». Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս
_Ջուրը խառնել կաթի հետ, տաքացնել, ավելացնել մի ճաշի գդալ ալյուր և շաքար: Դրանից հետո խմորիչն ավելացնել այս խառնուրդին: 15 րոպե տաք տեղում թողնել:
_Մաղել 0,5 կգ ալյուր, պատրաստել ալյուրով բլրակ: Լցնել դրա մեջ հարած ձվերը, շաքարավազը, ընկույզը և ավելացնել խմորիչի խառնուրդը:
_Այժմ պետք է հունցել փափուկ առաձգական խմոր: այդ ընթացքում ավելացնել ավելացնել բուսական յուղ:
_Խմորը չպետք է խիտ լցված լինի ալյուրով և պետք է մի քիչ կպչի ձեռքերին:
_Թողնել խմորը տաք տեղում սրբիչով ծածկելով և թող մեծանա ծավալը 2 անգամ:
_Դրանից հետո քսել սեղանի, կամ աշխատանքային մակերեսի վրա բուսական յուղ: Խմորը բաժանել հավասար կտորների, 100 գրամ քաշով (մոտավորապես):
_Յուրաքանչյուր կտոր գնդել և յուղեք այն խոզի ճարպով , եթե չկա, կարող եք վերցնել սովորական հալած յուղ (սա բուլկիները կդարձնի շատ եթերային):
_Գրտնակել խմորը, յուղի շնորհիվ խմորը հեշտությամբ է բացվում: Եթե դուք ցանկանում եք պատրաստել բուլկիները լցոնով, ապա այն պետք է դրվի խմորի ամբողջ եզրի երկայնքով, ապա ոլորել:
_Պատրաստի ռուլետը եզրերից բռնած` կարելի է մի քանի անգամ հարվածել սեղանի մակերեսին, այնուհետեւ ոլորել խխունջի տեսքով:
_Ջեռոցի տապակը ծածկել մագաղաթով և այն յուղել մարգարինով: Շարել բուլկիները դրա վրա:
_Ծածկել սրբիչով և թույլ տվեք, որ թխուկները կրկնակի չափի հասնեն, ապա` թխել 180 աստիճանի տակ 15-20 րոպե:
Իսպանական բուլկիները պատրաստ են, կարող եք վրան ցանել շաքարի փոշի:
Բարի ախորժակ և լավ տրամադրություն բոլորին:
Տեսանյութ
Սիննաբոն բուլկիներ