Լավաշով ռուլետ. Ամենաարագ ու համեղ նախուտեստը: Հանգստյան օրերին, բնության գրկում բոլորն էլ շուտ են սովածանում, պետք է արագ որևէ բան մտածել, քանի դեռ խորովածի կրակը չեն բորբոքել:
Մի անգամ ընկերուհիս 5 րոպեում շատ համեղ նախուտեստ պատրաստեց: Բոլորս զարմացել էինք, թե ինչպես կարելի է ամենասովորական բաղադրիչներից պատրաստել հասարակ ուտեստ, որն այդքան համեղ կլինի: Դա անկասկած սոուսի շնորհիվ է:
Սա կատարյալ նախուտեստ է նրանց համար, ովքեր արագ կերակուր պատրաստելու կարիք ունեն, իսկ սառնարանում ոչ մի համեղ բան չկա: Ես հիշեցի այս բաղադրատոմսը և հետո սկսեցի տանը պատրաստել, երբեմն փոփոխելով լցոնումները: Այժմ հաճույքով կիսվում եմ ձեզ հետ:
Լավաշով ռուլետ բանջարեղենով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_ Լավաշ 3 հատ
_ Կոշտ պանիր 200 գ
_ Վարունգ 3 հատ
_ Կորեական գազար 300 գ
_ Հազարի տերևներ 1 փունջ
_ Սամիթ 2 փունջ
_ Մայոնեզ 400 գ
_ Մանանեխ 2 թեյի գդալ
_ Մեղր 2 թեյի գդալ
_ Կետչուպ 4 ճաշի գդալ
_ Ըստ ճաշակի` սեւ պղպեղ (աղացած)
Լավաշով ռուլետ բանջարեղենով. Պատրաստման եղանակը
_ Սոուս պատրաստելու համար խառնել մայոնեզը, մանանեխը, մեղրը, կետչուպը և պղպեղը մինչև համասեռ վիճակի:
_ Ծածկել աշխատանքային մակերեսը սննդի թաղանթով, վրան լավաշ դնել: Շաղ տալ քերած պանիր, վրան դնել մեկ այլ լավաշ, վրան քսել պատրաստի սոուսը, վրան, լցնել մանրացված գազար և սամիթ:
_ Ծածկել լավաշի երրորդ շերտով, քսել սոուսը և լցնել կորեական գազար և շերտերով կտրատված վարունգ:
_ Ոլորել ռուլետը և թող մի փոքր ներծծվի սոուսով:
Եթե շատ ժամանակ ունեք, կարող եք նախուտեստը ավելի երկար թողնել սառնարանում: Այն հագեցած և ավելի լավ համ կունենա: Համոզվեք, որ փորձեք տնական մայոնեզի սոուս:
Լավաշով ռուլետը բանջարեղենով պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: