Լյարդով բլիթներ պարզ եղանակով:
Սովորաբար, եթե հավի լյարդ եք պատրաստելու, պետք է ժամանակին նախապատրաստվել: Սովորաբար պետք է եռացրած ջուր լցնել դրա վրա և մանրացնել բլենդերով: Բայց եթե 10 րոպեի ընթացքում համեղ կերակուր եք ուզում, ապա պետք է պատրաստել լյարդով նրբաբլիթներ:
Աներևակայելի պարզ, բայց համեղ ուտեստ: Լյարդով բլիթը ներսից շատ հյութեղ է, իսկ դրսից ծածկված՝ փխրուն կեղևով: Կողմնակի ուտեստն ինքներդ ընտրեք ՝ հնդկաձավար, բրինձ, կարտոֆիլ կամ բանջարեղեն: Լյարդի նրբաբլիթներով ամեն ինչն է համեղ:
Լյարդով բլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Հավի լյարդ 1 կգ
_Սոխ 1 հատ
_Օսլա 100 գ
_Ձու 2 հատ
_Աղ` ըստ ճաշակի
_Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
_Արևածաղկի ձեթ `ըստ ճաշակի
Լյարդով բլիթներ. Պատրաստման եղանակը
_Մանր կտրատել լյարդը և սոխը: Հարել ձվերը, ավելացնել աղ և պղպեղ, խառնել:
_Ավելացնել օսլան և կրկին լավ հարել:
_Տաքացնել բուսայուղը տապակի մեջ և տապակել նրբաբլիթները երկու կողմերից մինչև պատրաստ լինելը:
Այժմ կարող եք հավի լյարդը պատրաստել ոչ միայն արձակուրդներին կամ հանգստյան օրերին, պետք է միայն մի քանի րոպե խմորը հունցելու համար, այնուհետև նույնքան՝ տապակելու համար:
Լյարդի կոտլետները կարելի է մատուցել նաև սառը, բայց տաք վիճակում դրանք, իհարկե, ավելի համեղ են:
Լյարդով բլիթները պատրաստ են:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Փքուն կարկանդակ