Լցոնած կարտոֆիլ ջեռոցում. Աներևակայելի համեղ և օրիգինալ ուտեստ: Դրա պատրաստման համար ձեզ հարկավոր կլինեն ամենապարզ ու մատչելի ապրանքները, որոնք միշտ սառնարանում կարելի է գտնել:
Չնայած նրան, որ ամեն ինչ շատ պարզ է պատրաստման առումով, այս ուտեստը հիանալի համ ունի և շատ ախորժելի է: Ստացվում է աներևակայելի համեղ ուտեստ, սովորական կարտոֆիլը ձեռք է բերում պայծառ անուշահոտ երանգներ, իսկական խոհարարական վայելք:
Լցոնած կարտոֆիլ ջեռոցում. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ.
_ Կարտոֆիլ 7 հատ
_ Կոշտ պանիր 80 գ
_ Խոզապուխտ 200 գ
_ Տոմատի մածուկ կամ կետչուպ 100 գ
_ Արևածաղկի յուղ 100 մլ
_ Աղ
_ Սև պղպեղ
_ Մաղադանոս
Լցոնած կարտոֆիլ ջեռոցում. Պատրաստման եղանակը
_ Սկզբի համար վերցնել ապակյա հրակայուն ձևաման, յուղել այն արևածաղկի յուղով սիլիկոնային խոզանակով: Այժմ պետք է պատրաստել կարտոֆիլը, կեղևահան անել դրանք և վրան կտրվածքներ անել, չկտրելով, մինչև վերջ, թողնել մի քանի միլիմետր:
_ Այժմ կարտոֆիլը շարել կաղապարի մեջ, և վերևից դրանց վրա քսել բուսական յուղ, աղ, պղպեղ անել, և դնել ձևամանը նախնական մինչև 180 աստիճան տաքացված ջեռոցում 35-40 րոպե:
_ Կարտոֆիլը հանելուց և կտրվածքների արանքում շերտերով կտրատված խոզապուխտ շարելուց հետո, լցնել լոլիկի մածուկը վերևում և շաղ տալ քերած պանրով, այնուհետև կրկին ետ դրեք ջեռոցը ևս 7-8 րոպե:
_ Պատրաստելուց հետո զարդարեք մաղադանոսով:
Լցոնած կարտոֆիլը պատրաստ է: Մատուցեք տաք վիճակում, այդպես ավելի համեղ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կարտոֆիլի պատրաստման եղանակ