Լցոնած ձողիկներն իսկական հաճույք կլինեն ձեզ համար: Նրանք կզարդարեն բացարձակապես ցանկացած սեղան, ընտանեկան համեղ ընթրիքի կամ թեյի հաճելի երեկույթ: Անպայման պատրաստեք, հյուրասիրվեք ինքներդ և մատուցեք ձեր սիրելիներին:
Լցոնած ձողիկներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
Խմոր
_Ալյուր 270 գ
_Թթվասեր 130 գ
_Կարագ 125 գ
_Աղ 1 պտղունց
Կրեմ
_Ձվի դեղնուց 3 հատ
_Շաքար 100 գ
_Կաթ 250 մլ
_Եգիպտացորենի օսլա 2 ճաշի գդալ
_Փափուկ կարագ 100 գ
_Վանիլային շաքար 10 գ
Լցոնած ձողիկներ. Պատրաստման եղանակը
_Սկզբի համար պատրաստել կրեմը: Դրա համար կաթը լցնել խորը կաթսայի մեջ, ավելացնել շաքար, վանիլային շաքար, լցնել դեղնուցները, ավելացնել եգիպտացորենի օսլա:
_Այս ամենը հարմարանքի օգնությամբ մանրակրկիտ խառնել: Դրանից հետո մենք խառնուրդը դնել վառարանի վրա և տաքացնել այնքան ժամանակ, մինչև այն թանձրանա: Պատրաստի կրեմը դնել առանձին ամանի մեջ, ծածկել սննդի թաղանթով և թող սառչի:
_Խմորի համար ալյուրը լցնել խորը ամանի մեջ, ավելացնել փափուկ կարագ, աղ և ամեն ինչ մանրակրկիտ խառնել հենց ձեռքերով:
_Հետո ավելացնել թթվասերը, նորից խառնել և խմորը հունցել: Խմորը փաթեթավորել պլաստիկե թաղանթով և կես ժամով դնել սառնարանը:
_Պատրաստի խմորը գրտնակել 2 մմ հաստությամբ շերտով: Դրանից հետո խմորը կտրել 2 սմ լայնությամբ շերտերով:
_Վերցնել խոհարարական խողովակները և խմորը նրանց շուրջը փաթաթել շրջանագծով:
_Խմորով խողովակները դնելյուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա:
_Տապակը դնել 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում և թխել մինչև բաց շագանակագույն երանգը: Դրանից հետո հանել խմորը խողովակներից:
_Խորը ամանի մեջ հարել փափուկ կարագը և ավելացնել կրեմին և հարել հարիչով: Կրեմը լցնել հրուշակի տոպրակի մեջ և դրանով լցոնել խողովակները:
Լցոնած ձողիկները պատրաստ են: Շատ հարուստ, հյութալի համ: Այս ձողիկները պարզապես հիանալի են ստացվում: Սա բաղադրատոմս է բոլոր ժամանակների համար:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Համեղ էկլերներ