Այսօր մենք ձեզ կպատմենք, թե ինչպես պատրաստել համեղ Խոզի մսով նախուտեստ: Նման բաղադրատոմսի համար վերցրեք մեծ կտոր միս, որպեսզի միսը ավելի շատ լինի, քան ճարպաշերտը, այդ դեպքում այն շատ համեղ կլինի:
Սա կարելի է թխել նաև ամռանը, և հարմար է ցանկացած տոնի համար: Սովորական օրերին էլ սա շատ հարմար է՝ կտրեք մի կտոր, դրեք հացի վրա, մի կտոր էլ լոլիկ և կյանքը հիասքանչ է:
Խոզի մսով նախուտեստ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Որովայնի միս 1.5 կգ
_Սոխ 3 հատ
_Սխտոր 1 գլուխ
_Աղացած դափնու տերև 1 թեյի գդալ
_Համեմի սերմ 1 թեյի գդալ
_Չաման 1 թեյի գդալ
_Կարմիր պղպեղ 2-3 թեյի գդալ
_Խնկունի 1 ճյուղ
_Սամիթ 2-3 ճյուղ
_Աղ, պղպեղ` ըստ ճաշակի
_Բուսական յուղ 2 ճաշի գդալ
Խոզի մսով նախուտեստ. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս
_Ճզմել սխտորը ամանի մեջ, ավելացնել աղացած դափնու տերևը, համեմը, չամանը, աղացած կարմիր պղպեղը, կտրատած սամիթը, խնկունի ճյուղը, 1 թեյի գդալ աղ և մի քանի ճաշի գդալ բուսական յուղ: Լավ խառնեք ամեն ինչ, տրորելով գդալով:
_Որովայնի միսը կաշվի կողմը ներքև դնել և կատարել երկայնական երեք մեծ կտրվածք և անկյունագծով երեք մեծ կտրվածքներ: Կտրվածքները և կողմերը լավ աղ անել:
_Դրեք արդյունքում առաջացած հատումների մեջ նախապես խառնած համեմունքները: Պետք չէ հենց կաշվի վերին մասին քսել, իսկ այն կողմից, որտեղ միսն է՝ բոլոր կողմերից առատորեն պղպեղ անել:
_Միսը գլխիվայր շրջել և կաշվի վրա կտրվածքներ անել փախլավաձև կամ քառակուսիներով: Մի քիչ աղ անել: Մի համեմունքներ ցանել
_Սիլիկոնե խոզանակի օգնությամբ կաշվի վրա քսել բուսական յուղ:
_Կլպել ու մանր կտրատել սոխը:
_Թխելու ձևամանը յուղել, լցնել սոխը:
_Դնել միսը դրա վրա, կաշվի կողմը վերև: Կարող եք թողնել սառնարանում մի քանի ժամ: Եթե ժամանակ ունեք, լավ կլինի թողնել սառնարանում մեկ գիշերվա ընթացքում:
_Թխել 2 ժամ 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
Խոզի մսով նախուտեստը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Խոզի միս ջեռոցում