Խոհարարական լայֆհակ. Ինչպես ճիշտ պատրաստել ջեռոցում

Խոհարարական լայֆհակ ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Խոհարարական լայֆհակ. Ինչպես ճիշտ պատրաստել ջեռոցում

Կարծում եմ, որ շատերս ենք անցած տարվա մեծ մասն անցկացրել խոհանոցում փորձեր կատարելով: Ես վարժվում էի տարբեր խոհարարական խորամանկությունների կիրառման հարցում: Օրինակ՝ ինչպես ճիշտ պատրաստել ջեռոցում: Թվում է, որ թխելու գործընթացը բացարձակապես պարզ է: Ի՞նչ կա սովորելու: Բայց իրականում շատերը միշտ բաց են թողնում մեկ շատ կարևոր քայլ՝ ջեռոցի տապակը նախապես տաքացնելը:

Խոհարարական լայֆհակ
Ջեռոցում թխելն իմ նախընտրած պատրաստման եղանակն է: Ես ամեն ինչ դնում եմ ջեռոցը և սկսում զբաղվել իմ գործերով: Ամենից հաճախ այդպես բանջարեղեն եմ պատրաստում, օրինակ՝ քաղցր կարտոֆիլի, բազուկի, կաղամբի և գազարի տեսականի: Համեղ է ու առողջարար: Ինչպե՞ս կարելի է այս պարզ թխելու գործընթացը վերածել հրաշքի: Կարդացեք շարունակությունը:

Խոհարարական լայֆհակ. Ինչու տաքացնել ջեռոցի տապակը

Որոշ մարդիկ նույնիսկ չեն ուզում ջեռոցին մոտենալ: Նրանց վանում է թխելու երկար ժամանակը և պատրաստման գործընթացը ճիշտ վերահսկելու անհնարինությունը: Դա ավելի հեշտ է անել կաթսայում կամ թավայի մեջ: Օրինակ վերցնենք բանջարեղենը, երբեմն ստացվում է, որ դրանք թառամում են վառարանում, բայց չեն թխվում:

Խոհարարական լայֆհակ
Իրականում այս խնդրի լուծումը շատ պարզ է: Դուք պետք է սկսեք տաքացնելով ջեռոցի տապակը և միայն դրանից հետո մթերքները դնել դրա վրա: Դրա համար միացնել ջեռոցը, սահմանել պահանջվող ջերմաստիճանը և անմիջապես դնել տապակը ներսում: Եթե ​​դուք չեք պատրաստելու «մերկ» տապակի վրա, կարող եք վստահորեն ծածկել այն յուղաթղթով:

Խոհարարական լայֆհակ

Խոհարարական լայֆհակ. Ինչ է տալիս տաքացումը

Նախ, տաքացումը խնայում է ժամանակը: Քանի դեռ ջեռոցը և տապակը հասնում են անհրաժեշտ ջերմաստիճանին, դուք կարող եք լվանալ, կեղևազերծել, մանր կտրել և ցողել բանջարեղենը յուղով: Այսպիսով, դրանք սկսում են միանգամից եփել, և ոչ թե դանդաղ տաքանալ տապակի հետ միասին արդեն նախապես տաքացրած ջեռոցում:

Խոհարարական լայֆհակ

Երկրորդ, այս կերպ բանջարեղենը ավելի հավասարաչափ է թխվում՝ դրսից դառնալով կարմրավուն, իսկ ներսից ՝ փափուկ: Ջեռոցից և տապակից ստացված ջերմությունը միաժամանակ ազդում է սննդի վրա, ուստի դրանք ավելի քիչ են հակված չորացմանը: Ի դեպ, հենց այս պատճառով է, որ մենք ամեն ինչ տապակում ենք տաք տապակի մեջ:

Այս մեթոդի շնորհիվ բանջարեղենի շրջելու համար ջեռոցի տապակը մի քանի անգամ հանելու անհրաժեշտություն չկա: Ավելի քիչ կչարչարվեք:

Խոհարարական լայֆհակ

Ամենակարևորը` հիշել, որ տապակը տաք է: Զգույշ եղեք և օգտագործեք բռնիչներ:

Այժմ դուք գիտեք, թե ինչպես ճիշտ պատրաստել ջեռոցում: Տաքացրեք տապակը, խնայեք ժամանակը և կատարյալ արդյունք ստացեք ձեր խոհարարական փորձերի արդյունքում:

Այս Խոհարարական լայֆհակը ձեզ շատ կօգնի:

Տեսանյութ

Օգտակար խորհուրդներ խոհանոցում

Խնդրում ենք Գնահատեք