Առաջարկում ենք պատրաստել Խրթխրթան կեղևով սաղմոն առաջիկա տոնական ճաշկերույթի համար:
Բոլորովին նոր համ` փխրուն մսով սաղմոն, որը լցոնված է կրեմ պանրով: Հասկանալի է, որ հաճույքն ամենաէժանը չէ, բայց այն հաստատ արժե, որ թեկուզ հազվադեպ, բայց վայելեք:
Մարդիկ հաճախ են զրկում իրենց համեղ ուտեստ վայելելու հաճույքից, այնինչ համի զգացումը մեր կյանքում շատ կարևոր է: Ամեն դեպքում, այս ուտեստը վայելելուց հետո երկար կհիշեք դրա խենթացնող համը:
Խրթխրթան կեղևով սաղմոն. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
Սաղմոն.
_4 կաշին հանած սաղմոնի ֆիլե
_աղ ու պղպեղ` ըստ համտեսի
_2 ճաշի գդալ կիտրոնի հյութ
_2 ճաշի գդալ ձիթապտղի յուղ
_1 ճաշի գդալ կարագ
Լցոն.
_120 գ կրեմ պանիր
_120 գ սառեցված սպանախ
_1/4 բաժակ մանր քերած պանիր
_2 թեյի գդալ աղացած սխտոր
_Աղ և պղպեղ` ըստ ճաշակի
Խրթխրթան կեղևով սաղմոն. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս
_Սաղմոնի յուրաքանչյուր ֆիլեն դնել հարթ մակերևույթի վրա: Երկու կողմերն էլ շփել աղով, պղպեղով, 1 ճաշի գդալ ձիթայուղով և կիտրոնի հյութով պատրաստված մարինադով: Կտրեք մի անցք` փորձելով այն ամբողջությամբ չկտրել:
_Քամել ավելորդ հեղուկը սպանախից: Միջին չափի ամանի մեջ խառնել սպանախ, սերուցքային պանիր, պարմեզան և սխտոր: Համեմել աղով և պղպեղով:
_Լցնել սաղմոնի ֆիլեի վրա կտրված գրպանները 1-2 ճաշի գդալ սպանախի սոուսով, հավասարաչափ տարածելով այն գդալի հետևի մասով:
_Հալեցնել կարագը և մնացած բուսական յուղը տապակի մեջ միջին ջերմության վրա:
_Դնել սաղմոնը և տապակել մինչև ոսկե դարչնագույն դառնալը (6-ից 7 րոպե):
_Զգուշորեն շրջել մյուս կողմի վրա և կրկին տապակել մինչև ոսկե դարչնագույն դառնալը` նույնպես մոտ 6-7 րոպե՝ կախված ֆիլեների չափից:
_Լրացուցիչ` ծածկել կափարիչով և անհրաժեշտության դեպքում շարունակել պատրաստել ևս 2-3 րոպե:
Վայելեք ախորժակով և լավ տրամադրություն ձեզ:
Տեսանյութ
Ձկան խորոված