Ծակոտկեն հաց Չիաբաթա. Ինչպես պատրաստել իտալական համեղ հաց

Ծակոտկեն հաց Չիաբաթա ՍԱՌԸ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Աառաջարկում ենք պատրաստել ծակոտկեն հաց Չիաբաթա, որը շատ տարածված է ֆիթնես մարզիչների մոտ:

Չիաբաթան պարունակում է զարմանալիորեն քիչ կալորիաներ և զարմանալիորեն շատ ծակոտիկներ: Սա հուշում է, որ այս տեսակի պատշաճ պատրաստված հացը պարունակում է շատ ավելի քիչ ածխաջրեր, քան ցանկացած այլ հաց: Այս ամենը երկարաժամկետ ֆերմենտացման շնորհիվ. Խմորը հասունանում է երկար ժամանակ, և այս ընթացքում օգտակար թթուները ժամանակ ունեն դրա մեջ ձևավորվելու համար:

Իտալական շատ ուտեստների նման, այս հացը կարող է և պետք է թխվի տանը: Առանց որևէ հատուկ հարմարանքի: Հետևաբար, ձեր ուշադրությանն ենք ներկայացնում չիաբաթայի բաղադրատոմսը, ըստ որի՝ այն կդառնա հոյակապ, փխրուն ոսկե կեղևով:

Ծակոտկեն հաց ՉիաբաթաԾակոտկեն հաց Չիաբաթա. Բաղադրիչները

_Ցորենի ալյուր 450 գ

_Ջուր 400 մլ

_Խմորիչ 2 գ

_​​Աղ 1 թեյի գդալ

Ծակոտկեն հաց Չիաբաթա

Ծակոտկեն հաց Չիաբաթա

Ծակոտկեն հաց Չիաբաթա. Պատրաստման եղանակը

_Ալյուրը մաղել բարձր կողմերով մի մեծ ամանի մեջ, որի մեջ կարելի է խմորը հունցել: Ավելացնել աղ և խառնել:

_Լցնել խմորիչը տաք ջրի մեջ (400 գ ջրին խմորիչ 2 գ): Այնուհետև դանդաղորեն լցնել ջուրը և խմորիչը ալյուրի մեջ, խառնել, որպեսզի ստացվի խառնուրդը: Եվ հիմա գլխավորը. Ծածկել ափսեն կտորով և թողնել խմորը սենյակի ջերմաստիճանում հասունանալու համար առնվազն 12 ժամ (առավելագույնը 20): Դրա շնորհիվ է, որ խմորը կստացվի այնպես, ինչպես պետք է լինի չիաբաթան:

_Լցնել մնացած 50 գ ալյուրը սեղանի վրա, խմորը զգուշորեն դնել սեղանի վրա, պարզապես մի փոքր հունցել և ծածկել մամանով: Թող հանգստանա ևս 2-3 ժամ: Տաքացնել ջեռոցը մինչև 250 աստիճան, ներսում տաքացնելով այն ձևամանը, որում թխվելու է հացը: Խմորը տաք ձևամանի մեջ դնել ներքևի մասը վերև շրջած, որպեսզի այն թաթախվի ալյուրով, և դրեք ջեռոցում:

Ջեռոցի ներքևում դնել թասով ջուր: Թխել հացը 20 րոպե գոլորշու մթնոլորտում: Դրանից հետո հանել ջրով տապակը և թխել ևս 15 րոպե:

Ծակոտկեն հաց Չիաբաթա. Ինչպես պատրաստել իտալական համեղ հաց

Ծակոտկեն հաց Չիաբաթան պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Ֆիթնես հացի հրաշալի տաբերակ փորձեք նաև այս տեսանյութի համաձայն.

Խնդրում ենք Գնահատեք