Այս անգամ մենք ընտրել ենք Ծաղկակաղամբով աղցանի բաղադրատոմս: Մենք ուզում ենք ձեզ ցույց տալ, թե ինչպես կարելի է պատրաստել ծաղկակաղամբի աղցան ձվով:
Այս անսովոր սնունդը սպիտակուցների, բջջանյութի և վիտամինների պահեստ է: Մեր հիմնական նպատակն է ընդգծել դրա նուրբ համն ու հյուսվածքը:
Նեխուրը կերակրատեսակին կտա հյութեղություն և թարմություն, խաշած ձվերը աղցանը կդարձնեն ավելի հագեցնող, իսկ վարունգներն ու սոխը դրան համեր կավելացնեն: Մանանեխ-թթվասերի սոուսը հետաքրքիր կերպով հասարակշռում է բոլոր համեմունքները:
Ծաղկակաղամբով աղցան. Բաղադրիչներ
_Ծաղկակաղամբ 400 գ
_Նեխուր 200 գ
_Սոխ 1 հատ
_Թթու վարունգ 2-3 հատ
_Ձու 3 հատ
_Թթվասեր 0,5 բաժակ
_Մանանեխ 2 ճաշի գդալ
_Պրովանսյան կանաչիներ 1 թեյի գդալ
_Աղ ըստ ճաշակի
_Սև պղպեղ (աղացած) ըստ ճաշակի
Ծաղկակաղամբով աղցան. Պատրաստման եղանակը
_Բաժանել ծաղկակաղամբը փոքր ծաղկեբույլերով և շոգեխաշել մոտ 12 րոպե:
_Ձվերը պինդ խաշել, կտրատել սոխը, վարունգը և նեխուրը փոքր խորանարդիկներով: Եփած ձվերը նույն ձևով մանրացնել:
_Սոուս պատրաստելու համար թթվասերը խառնել մանանեխով:
_Միավորել բոլոր բաղադրիչները ամանի մեջ, վրան ցանել պրովանսյան կանաչիներ, աղ և պղպեղ:
_Աղցանը սոուսով համեմել և նրբորեն խառնել:
_Պատրաստի աղցանը 60 րոպե դնել սառնարանում:
Նման կերակուրը հիանալի գաղափար է թեթև ընթրիքի համար: Ցանկության դեպքում կարող եք եփել հավի կրծքամիս և ավելացնել այն ուտեստին:
Ծաղկակաղամբով աղցանը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: