Ծաղկակաղամբով պիցցա. Անպայման պատրաստեք այս համեղ ուտեստը:
Իտալիան համաշխարհային խոհարարության առաջատար երկրներից մեկն է: Հենց նա էր, որ մեզ տվեց լազանյա, ռիզոտտո, նյոկի և, իհարկե, պիցցա: Այս գեղեցկության այնքան տարբերակներ կան, որ դրանցից ոմանք իսկապես կարող են զարմացնել:
Սա այն է, ինչ մենք պատրաստվում ենք անել այսօր. պատրաստել ծաղկակաղամբով պիցցա:
Ո՞վ կմտածեր, որ սովորական բանջարեղենը կարող է հիանալի հիմք լինել հագեցնող պիցցայի համար: Կաղամբից «խմորը» շատ հեշտ է պատրաստվում: Պատրաստված մթերքը խառնվում է ձվի և քերած մոցարելլայի հետ: Նաև չմոռանաք համեմունքների մասին: Թարմ ռեհանը պիցցային տալիս է հատուկ կծու նոտա:
Ծաղկակաղամբով պիցցա. Բաղադրությունը
_Ծաղկակաղամբ 500 գ
_Ձու 1 հատ
_Մոցարելլա 120 գ
_Պրովանսյան կանաչիներ 1 թեյի գդալ
_Սխտորի փոշի 0.5 թեյի գդալ
_Աղ 1 թեյի գդալ
_Տոմատի սոուս 4 ճաշի գդալ
_Համեմ 1 փունջ
Ծաղկակաղամբով պիցցա. Պատրաստման եղանակը
_Բաժանել ծաղկակաղամբը փնջերի և մանրացնել դրանք բլենդերով մինչև փշրանքներ առաջանալը: Դրանից հետո 5 րոպե դնել միկրոալիքային վառարանում այն փափկեցնելու համար:
_Քամել ծաղկակաղամբը թանզիֆով՝ ավելորդ հեղուկից ազատվելու համար: Այնուհետև կաղամբը խառնել ձվի, 60 գ քերած մոցարելլայի, պրովանսյան կանաչիների, սխտորի փոշու և աղի հետ:
_Խառնել մանրակրկիտորեն մինչև հարթ զանգված ստացվի, և պիցցայի խմորի պես շրջանակ ձևավորել և դնել յուղաթղթով ծածկված ջեռուցման տապակի վրա: Տապակը 15 րոպեով դնել 220 աստիճան տաքացված ջեռոցում:
_Հանել պատրաստի հիմքը ջեռոցից, քսել տոմատի մածուկ և շաղ տալ մնացած մոցարելլան: Թխել պիցցան ևս 5 րոպե 230 աստիճանի տակ:
Մատուցել պատրաստի պիցցան տաք վիճակում: Բայց մի մոռացեք այն զարդարել թարմ կտրատած ռեհանով, որն աներևակայելի համը կավելացնի ուտեստին: Հուսով ենք, որ ձեզ դուր կգա այս անսովոր ծաղկակաղամբով պիցցան:
Ծաղկակաղամբով պիցցան պատրաստ է:
Բարի ախորժակ