Ծաղկակաղամբով և մսով ջեռեփուկ նրանց համար, ովքեր սիրում են ծաղկակաղամբ:
Կարող եք հաշվի առնել այս բաղադրատոմսը: Համեղ պանրի կեղևի տակ տապակված ծաղկակաղամբը ցանկացած մսի հետ` հեշտ կողմնակի ուտեստ կլինի:
Կարող եք տավարի միս, հավի կամ խոզի միս վերցնել, և պատրաստման ժամանակը կախված կլինի մսի տեսակից:
Ծաղկակաղամբով և մսով ջեռեփուկ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_Ծաղկակաղամբ 500 գր
_Խոզի միս 400 գր
_Գազար 1 հատ
_Սոխ 1 հատ
_Աղ ըստ համտեսի
_Ռեհան 1 փոքրիկ փունջ
_Բուսական յուղ 3 ճաշի գդալ
_Կոշտ պանիր 150 գր
Ծաղկակաղամբով և մսով ջեռեփուկ. Պատրաստման եղանակը քայլ առ քայլ
_Լվանալ խոզի միսը, չորացնել այն, կտրեք փոքր խորանարդներով:
_Տաքացնել բուսական յուղը տապակի մեջ: Չափավոր կրակի վրա, երբեմն խառնելով, տապակել միսը 6-7 րոպե մինչև ոսկե դարչնագույն: Դրա շնորհիվ ներսից մսի կտորները կմնան հյութեղ: Մսին աղ անել, ավելացնել ռեհան, խառնել:
_Կրակը իջեցնել, տապակը ծածկել կափարիչով և եփել միսը ևս 20-25 րոպե: Համտեսելու համար կարող եք ավելացնել ցանկացած համեմունքներ
_Կլպել, լվանալ, կտրատել գազարները, քերել խոշոր քերիչով: Կլպել սոխը, լվանալ, կտրեք փոքր խորանարդներով:
_Տապակել բանջարեղենը տապակի մեջ, բուսական յուղի հավելումով մինչև փափկեն: Մի մոռացեք միևնույն ժամանակ խառնել այնպես, որ բանջարեղենը հավասարաչափ տապակվի և չայրվի:
_Լվանալ ծաղկակաղամբը, բաժանել ծաղկեփնջերի, դանակով կտրել չափազանց կոշտ մասերը: Ավելի լավ է նաև մեծ ծաղկաբույլերը և փոքրերն անձեռնմխելի թողնել:
_Եփած ծաղկակաղամբը եռացրած աղած ջրի մեջ եփել մինչև փափկի` 5-6 րոպե, այնպես, որ ծաղկաբույլերը պահպանեն իրենց ձեւը:
_Պատրաստի կաղամբը լցնել քամոցի վրա, թող ջուրը ցամաքի:
_Տապակի մեջ հավասարաչափ լցնել տապակած բանջարեղենը: Միսը լցնել բանջարեղենի վերեւում: Այնուհետև եփած ծաղկակաղամբը:
_Կոշտ պանիրը քերել խոշոր քերիչով: Վերևից հավասարաչափ շաղ տալ ջեռեփուկի վրա:
_Նախապես մինչև 180 աստիճան տաքացված ջեռոցում 15 րոպե տապակել ծաղկակաղամբը մսով, մինչև պանիրն ամբողջությամբ հալվի:
Ծաղկակաղամբով և մսով ջեռեփուկը պատրաստ է: Մատուցել տաք վիճակում:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Արտակարգ համեղ աղցան