Ծույլ խաչապուրի. Հիասքանչ լցոնով համեղ ուտեստ, որն արագ կարելի է պատրաստել նախաճաշի համար:
Այս հրաշալի բլիթները պատրաստվում են բառացիորեն րոպեների ընթացքում:
Սա մեր երբևէ փորձած ամենասիրելի բաղադրատոմսն է: Դրանք մատուցեք թեյի հետ և առավոտը կլինի ավելի հաճելի, տաք և հարմարավետ:
Ծույլ խաչապուրի. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ.
Խմոր
_Մածուն 200 մլ
_Ալյուր 400-420 գ
_Ձու 1 հատ
_Սոդա 1 \ 3 թեյի գդալ
_Աղ 0,5 թեյի գդալ
_Շաքարավազ 1 թեյի գդալ
_Բուսական յուղ 30 մլ
Լցոն
_Պանիր 150 գ
_Կաթնաշոռ 200 գ
_Սամիթ կամ մաղադանոս 30 գ
_Ձու 1 հատ
_Պղպեղը և աղը` ըստ համտեսի
Ծույլ խաչապուրի. Ինչպես պատրաստել
_Լցնել տաք մածուն խորը տարայի մեջ, ավելացնել սոդա, աղ և շաքար: Կոտրել ձուն և ամեն ինչ մանրակրկիտ խառնել:
_Այժմ ալյուրը մաղել ամանի մեջ, սկզբում գդալով խմորը խառնել, լցնել բուսական յուղ, ավելացնել մնացած ալյուրը և ավարտել խմորի հունցումը ձեռքերով` սեղանի վրա: Այն պետք է ստացվի փափուկ և ձեռքերին չկպչի: Թողնել խմորը հանգստանա:
_Այդ ընթացքում կարելի է զբաղվել լցոնով, դրա համար մանր կտրտել սամիթ կամ մաղադանոս, խոշոր քերիչով քերել պանիրը և կաթնաշոռը պատառաքաղով տրորել: Այժմ խորը ամանի մեջ խառնել կաթնաշոռը, պանիրը և կանաչեղենը, ձուն կոտրել և ամեն ինչ մանրակրկիտ խառնել:
_Հարմարության համար լցոնը բաժանել 5 հավասար մասի: Խմորը նույնպես բաժանել 5 մասի: Խմորի յուրաքանչյուր մասը բացել 4-5 մմ հաստությամբ շրջանով:
_Լցոնը լցնել խմորի վրա, այն հավաքել եզրերից, ամրացնել, խմորը հավաքեք տոպրակի պես, մի փոքր տրորել այն, կրկին տարածել բլիթի տեսքով, և մակերեսի վրա անցքեր արեք, օրինակ պատառաքաղով:
_Այժմ թեթևակի քսեք տապակին բուսական յուղ, դրա վրա տեղավորել խաչապուրիները, ծածկել կափարիչով և տապակել երկու կողմերից 3-4 րոպե: Պատրաստի բլիթները դնել ափսեի վրա, յուղել կարագով:
Ծույլ խաչապուրին պատրաստ է: Չափազանց համեղ է այն, բառերը չեն կարող փոխանցել ամբողջ հմայքն ու համի հարստությունը: Ջերմ ընտանեկան ընթրիք խաչապուրիով, ի՞նչը կարող է ավելի լավ լինել:
Մատուցեք սիրով:
Բարի ախորժակ։
Տեսանյութ
Խաչապուրի թավայի մեջ