Հատկապես լավ եմ հիշում խտացրած կաթով ծույլ տորթ Սոնյան, որը մեր ընտանիքում պատրաստում էին ամեն ծննդյան օրվա առթիվ:
Անկախ ամեն ինչից, իմ հիշողության մեջ մանկությունից եկած բաղադրատոմսերում դեռ չեմ գտել թխվածքներ առանց խտացրած կաթի: Ինչպես հիմա մայրս է ասում, նրանք այն դնում էին ամեն ինչի մեջ, ինչը կոչվում էր դեսերտ:
Ես փորձեցի պատրաստել այս տորթն ընդամենը մի քանի տարի առաջ: Ես այն պատրաստեցի0 տատիկիս բաղադրատոմսով՝ չշեղվելով հրահանգներից:
Այդ ժամանակից ի վեր, այս նրբահամ տորթը պատրաստում ենք ավելի ու ավելի հաճախ: Ի վերջո, դրա համար նույնիսկ անհրաժեշտ չէ հատուկ մթերքներ գնել: Համոզվեք ինքներդ:
Ծույլ տորթ Սոնյա խտացրած կաթով. Բաղադրությունը
_Խտացրած կաթ 370 գ
_Ձու 2 հատ
_Շաքարավազ 0,5 բաժակ
_Ցորենի ալյուր 1 բաժակ
_Սոդա 0,5 թեյի գդալ
_Թթվասեր 250 գ
_Կարագ 100 գ
Ծույլ տորթ Սոնյա խտացրած կաթով. Պատրաստման եղանակը
_Առաջին քայլը տորթի շերտերի պատրաստումն է: Դա անելու համար հարել ձվերը խորը ամանի մեջ, լցնել 0.5 բաժակ շաքար: Հարել այս խառնուրդը մինչև պինդ փրփուր ստացվի:
_Դրանից հետո ավելացնել 0,5 տուփ խտացրած կաթ: Նրբորեն խառնել: Բաղադրիչների վրա մաղել ալյուրը, 100 գ թթվասերը և քացախով հանգցրած սոդան: Ամեն ինչ նորից խառնել գդալով, մինչև հարթ զանգված ստացվի:
_Լցնել խմորը յուղաթղթով ծածկված կլոր ձևամանի մեջ: Այն կարող է լինել նաև ուղղանկյուն, բայց հետո շերտերը պետք է կտրել շրջանաձև:
_Թխել շերտերը 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտ 20 րոպե: Ատամի չոփով ստուգել պատրաստ լինելը: Թող շերտերը սառչեն:
_Այդ ընթացքում պատրաստեք ներծծման խառնուրդը: Դա անելու համար մնացած թթվասերը խառնել մեկ ճաշի գդալ շաքարի հետ: Քսել խառնուրդը տորթի շերտերի վրա:
_Մնացած խտացրած կաթը հարել փափկեցրած կարագով: Տորթի վերևի մասն ու կողքերը ծածկեք այս կրեմով: Դուք կարող եք դա անել ծաղիկների կամ պարզապես հավասարաչափ շերտի տեսքով:
Այս թխվածքը կապված է մանկության հետ, ինչը շատ հաճելի է: Տոնական օրերին տատիկը պատասխանատու էր համեղ ուտեստների համար: Նա դրանք պատրաստում էր միայն բնական մթերքներից և մեծ սիրով:
Ծույլ տորթ Սոնյան խտացրած կաթով պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տորթ ԷՍԿԻՄՈ․ Նուրբ և Համեղ Տորթ պատրաստելու իմ տարբերակը