Կաթնաշոռային նրբաբլիթներ. Փափուկ աղանդեր նախաճաշի համար

Կաթնաշոռային նրբաբլիթներ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Բոլորը պետք է կարողանան նման Կաթնաշոռային նրբաբլիթներ պատրաստել: Նախ, դա շատ էժան ուտեստ է, քանի որ չի պահանջում որևէ հատուկ բաղադրիչ: Երկրորդ, հարմար է, եթե եփելու քիչ ժամանակ ունեք, նրբաբլիթի խմորը շատ արագ է հունցվում: Երրորդ, երբ հոգին համեղ բան է պահանջում, և խոհարարական փորձերի համար բավարար ուժ չկա, ապա նրբաբլիթների հին բարի բաղադրատոմսը օգնության է գալիս:

Մենք առաջարկում ենք նրբաբլիթ պատրաստել ոչ թե ավանդական եղանակով, այլ կաթնաշոռի հավելումով: Դա կերակրատեսակին կտա ավելի շատ սննդային արժեք և օգտակարություն օրգանիզմին: Այս նրբաբլիթները շատ եթերային, փափուկ, քնքուշ են` սովորականից շատ ավելի համեղ:

Կաթնաշոռային նրբաբլիթներ

Կաթնաշոռային նրբաբլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Կաթնաշոռ 250 գ

_Ձու 2 հատ

_Կեֆիր 120 մլ

_Ցորենի ալյուր 150 գ

_Շաքար 3 ճաշի գդալ

_Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ

_Արևածաղկի ձեթ 2 ճաշի գդալ

_Աղ` ըստ ճաշակի

Կաթնաշոռային նրբաբլիթներ

Կաթնաշոռային նրբաբլիթներ

Կաթնաշոռային նրբաբլիթներ. Պատրաստման եղանակը

_Ձվերը հարել 150 գ շաքարով և աղով: Լցնել կեֆիր (կամ կաթ) և լավ խառնել մինչև հարթ զանգված ստացվի:

_Կաթնաշոռը գդալով տրորել մնացած շաքարով, լցնել ձվի խառնուրդը:

_Կաթնաշոռի յուղայնությունը կախված է ձեր նախընտրությունից:

_Ալյուրը մաղել փխրեցուցիչով և լավ խառնել՝ որպեսզի գնդիկներ չմնալ:

_Տաք թավայի մեջ տաքացնել արևածաղկի ձեթը, մեկական ճաշի գդալի չափով խմոր լցնել և բլիթները տապակել թույլ կրակի վրա, մինչև երկու կողմից ոսկե դարչնագույն դառնա:

_Տապակած բլիթները շարել թղթե սրբիչի վրա՝ ավելորդ յուղը կլանելու համար:

Կաթնաշոռային նրբաբլիթներ

Կաթնաշոռով նրբաբլիթները շատ լավ բարձրանում են փխրեցուցիչի շնորհիվ, այնպես որ տարածեք դրանք փոքր, հարթ շրջանակներով: Փխրեցուցիչի փոխարեն կարող եք օգտագործել 0,5 թեյի գդալ սոդա:

Նախաճաշին մատուցել փարթամ կաթնաշոռային նրբաբլիթներ՝ սուրճի կամ թեյի հետ, վրան քսելով ձեր նախընտրած ջեմը կամ մուրաբան:

Եթե ​բուսակեր եք, ապա մեր բաղադրատոմսով կարող եք հեշտությամբ պատրաստել նրբաբլիթներն առանց ձվի:

Կաթնաշոռով նրբաբլիթները պատրաստ են:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Փքուն Ալադի կեֆիրով

Խնդրում ենք Գնահատեք