Բոլորը պետք է կարողանան նման Կաթնաշոռային նրբաբլիթներ պատրաստել: Նախ, դա շատ էժան ուտեստ է, քանի որ չի պահանջում որևէ հատուկ բաղադրիչ: Երկրորդ, հարմար է, եթե եփելու քիչ ժամանակ ունեք, նրբաբլիթի խմորը շատ արագ է հունցվում: Երրորդ, երբ հոգին համեղ բան է պահանջում, և խոհարարական փորձերի համար բավարար ուժ չկա, ապա նրբաբլիթների հին բարի բաղադրատոմսը օգնության է գալիս:
Մենք առաջարկում ենք նրբաբլիթ պատրաստել ոչ թե ավանդական եղանակով, այլ կաթնաշոռի հավելումով: Դա կերակրատեսակին կտա ավելի շատ սննդային արժեք և օգտակարություն օրգանիզմին: Այս նրբաբլիթները շատ եթերային, փափուկ, քնքուշ են` սովորականից շատ ավելի համեղ:
Կաթնաշոռային նրբաբլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Կաթնաշոռ 250 գ
_Ձու 2 հատ
_Կեֆիր 120 մլ
_Ցորենի ալյուր 150 գ
_Շաքար 3 ճաշի գդալ
_Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ
_Արևածաղկի ձեթ 2 ճաշի գդալ
_Աղ` ըստ ճաշակի
Կաթնաշոռային նրբաբլիթներ. Պատրաստման եղանակը
_Ձվերը հարել 150 գ շաքարով և աղով: Լցնել կեֆիր (կամ կաթ) և լավ խառնել մինչև հարթ զանգված ստացվի:
_Կաթնաշոռը գդալով տրորել մնացած շաքարով, լցնել ձվի խառնուրդը:
_Կաթնաշոռի յուղայնությունը կախված է ձեր նախընտրությունից:
_Ալյուրը մաղել փխրեցուցիչով և լավ խառնել՝ որպեսզի գնդիկներ չմնալ:
_Տաք թավայի մեջ տաքացնել արևածաղկի ձեթը, մեկական ճաշի գդալի չափով խմոր լցնել և բլիթները տապակել թույլ կրակի վրա, մինչև երկու կողմից ոսկե դարչնագույն դառնա:
_Տապակած բլիթները շարել թղթե սրբիչի վրա՝ ավելորդ յուղը կլանելու համար:
Կաթնաշոռով նրբաբլիթները շատ լավ բարձրանում են փխրեցուցիչի շնորհիվ, այնպես որ տարածեք դրանք փոքր, հարթ շրջանակներով: Փխրեցուցիչի փոխարեն կարող եք օգտագործել 0,5 թեյի գդալ սոդա:
Նախաճաշին մատուցել փարթամ կաթնաշոռային նրբաբլիթներ՝ սուրճի կամ թեյի հետ, վրան քսելով ձեր նախընտրած ջեմը կամ մուրաբան:
Եթե բուսակեր եք, ապա մեր բաղադրատոմսով կարող եք հեշտությամբ պատրաստել նրբաբլիթներն առանց ձվի:
Կաթնաշոռով նրբաբլիթները պատրաստ են:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Փքուն Ալադի կեֆիրով