Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթների ամենադյուրին պատրաստման եղանակը և մատչելի բաղադրատոմսը որը դուք երբևէ փորձել եք:
Մի բաժակ համեղ անուշաբույր թեյի հետ նման բլիթներն իսկական վայելք են:
Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ. Մեզ պետք կլինեն հետևյալ բաղադրիչները
_Կաթնաշոռ 250 գ
_Շաքարավազ 2 ճաշի գդալ
_Մի պտղունց աղ
_Կարագ 80 գ
_Ալյուր 200 գ
_Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ
_Շաքարի փոշի` վրան շաղ տալու համար
Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ. Պատրաստման եղանակը քայլ առ քայլ
_Փափուկ կարագը խորը ամանի մեջ դնել, ավելացնել շաքարավազը, մի պտղունց աղը, դնել կաթնաշոռը և ամեն ինչ մանրակրկիտ խառնել, ըստ համտեսի կարող եք ավելացնել վանիլին:
_Հետո պետք է լցնել փխրեցուցիչը և ալյուրը, հունցել միջին փափկության խմոր: Պատրաստի խմորը դնել սառնարանում 10 րոպեով: Հանելուց հետո խմորը բաժանել 2 մասի և գրտնակել դրանք բարակ շերտով: Կտրել եզրերը զիգզագ դանակով:
_Խմորից շերտեր կտրել զիգզագ դանակով մոտ 1-2 սմ լայնությամբ: Յուրաքանչյուր շերտի վրա շաղ տալ շաքարի և դարչինի խառնուրդ: Շերտերը զգուշորեն ոլորել ռուլետի նման:
_Դրանք տեղափոխել ջեռոցի տապակի վրա, որը նախապես ծածկվել է յուղաթղթով:
_Նախապես 180 աստիճանի տաքացրած ջեռոցում պետք է թխել մինչև հաճելի ոսկեգույն կեղև ստանան:
Թխվածքաբլիթները պատրաստ են: Իսկական նրբություն, համեղ, եթերային, վարդագույն բլիթներ: Դրանով սովորական թեյի երեկույթը կվերածվի տոնի:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ