Կաթնաշոռով կարկանդակն առաջին հայացքից շատ բարդ և ժամանակատար է թվում: Այս ուտեստը պատրաստվում է բավականին արագ և պարզ: Փորձառու խոհարարները քաջատեղյակ են, որ համեղ կարկանդակ կարելի է արագ պատրաստել իմպրովիզացված բաղադրիչներից, որոնք գրեթե միշտ խոհանոցի կաբինետում և սառնարանում են:
Սալորով կաթնաշոռով կարկանդակի բաղադրատոնսը դրանցից մեկն է: Հաջողության բանալին թարմ կաթնաշոռի և հյութեղ սալորի, կամ լավ խոնավեցված սալորաչրի օգտագործումն է: Ի դեպ, եթե դուք սալորաչրի երկրպագու չեք, այն փոխարինեք ձեր նախընտրած չորացրած մրգերով` չամիչ, չորացրած ծիրան, և այն: Կարծում ենք պարզ է, որ բնականաբար, կարելի է սեզոնին վերցնել այդ մրգերը թարմ վիճակում:
Կաթնաշոռով կարկանդակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_Ցորենի ալյուր 200 գ
_Կաթնաշոռ 200 գ.
_Ձու 3 հատ
_Սալորաչիր կամ թարմ սալոր 225 գ.
_Կարագ 100 գ
_Շաքար 85 գ.
Կաթնաշոռով կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը
_Մի քանի ժամվա ընթացքում ներծծում եք սալորաչիրը լիկյորի մեջ: Եթե խմիչք չունեք, կարող եք այն փոխարինել պարզ ջրով, թեյով: Այս կետը դուրս է գալիս, եթե վերցնում եք թարմ միրգ:
_Կտրատել կարագը և խառնել այն ալյուրով, ավելացնել մանրացված աղացած ընկույզը և 25 գ շաքարավազը:
_Այնուհետև ավելացնել սպիտակուցը, լցնել կաթը և խմոր հունցել: Խմորը գրտնակել, տալով կլոր ձև և տարածել այն 20-23 սմ տրամագծով մի ձևամանի մեջ: Զգուշորեն բարձրացնել խմորը, որ ձևամանի կողքերը խմորով, որպեսզի լցոնումը չթափվի:
_Կարկանդակի համար լցոնումը պատրաստելու համար խառնել կաթնաշոռը, 60 գ շաքարավազը, վանիլինը, 2 ձու և 1 դեղնուցը: Այնուհետև խառնել բլենդերով, կամ հարիչով: Խմորի հիմքի վրա լցնել սալորաչիր կամ այլ չոր մրգեր և վրայից լցնել կաթնաշոռով լցոնումը:
_Թխել կարկանդակը նախապես լավ տաքացված ջեռոցում 40-45 րոպե:
Կաթնաշոռով կարկանդակը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: