Կաթնաշոռով կարկանդակ. Իմպրովիզացված համեղ խմորեղեն, որը պատրաստվում է ձեռքի տակ եղած մթերքներից

Կաթնաշոռով կարկանդակ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Կաթնաշոռով կարկանդակն առաջին հայացքից շատ բարդ և ժամանակատար է թվում: Այս ուտեստը պատրաստվում է բավականին արագ և պարզ: Փորձառու խոհարարները քաջատեղյակ են, որ համեղ կարկանդակ կարելի է արագ պատրաստել իմպրովիզացված բաղադրիչներից, որոնք գրեթե միշտ խոհանոցի կաբինետում և սառնարանում են:

Սալորով կաթնաշոռով կարկանդակի բաղադրատոնսը դրանցից մեկն է:  Հաջողության բանալին թարմ կաթնաշոռի և հյութեղ սալորի, կամ լավ խոնավեցված սալորաչրի օգտագործումն է: Ի դեպ, եթե դուք սալորաչրի երկրպագու չեք, այն փոխարինեք ձեր նախընտրած չորացրած մրգերով` չամիչ, չորացրած ծիրան, և այն: Կարծում ենք պարզ է, որ բնականաբար, կարելի է սեզոնին վերցնել այդ մրգերը թարմ վիճակում:

Կաթնաշոռով կարկանդակ

Կաթնաշոռով կարկանդակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

_Ցորենի ալյուր 200 գ

_Կաթնաշոռ 200 գ.

_Ձու 3 հատ

_Սալորաչիր կամ թարմ սալոր 225 գ.

_Կարագ 100 գ

_Շաքար 85 գ.

Կաթնաշոռով կարկանդակ

Կաթնաշոռով կարկանդակ

Կաթնաշոռով կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը

_Մի քանի ժամվա ընթացքում ներծծում եք սալորաչիրը լիկյորի մեջ: Եթե ​​խմիչք չունեք, կարող եք այն փոխարինել պարզ ջրով, թեյով: Այս կետը դուրս է գալիս, եթե վերցնում եք թարմ միրգ:

_Կտրատել կարագը և խառնել այն ալյուրով, ավելացնել մանրացված աղացած ընկույզը և 25 գ շաքարավազը:

_Այնուհետև ավելացնել սպիտակուցը, լցնել կաթը և խմոր հունցել: Խմորը գրտնակել, տալով կլոր ձև և տարածել այն 20-23 սմ տրամագծով մի ձևամանի մեջ: Զգուշորեն բարձրացնել խմորը, որ ձևամանի կողքերը խմորով, որպեսզի լցոնումը չթափվի:

_Կարկանդակի համար լցոնումը պատրաստելու համար խառնել կաթնաշոռը, 60 գ շաքարավազը, վանիլինը, 2 ձու և 1 դեղնուցը: Այնուհետև խառնել բլենդերով, կամ հարիչով: Խմորի հիմքի վրա լցնել սալորաչիր կամ այլ չոր մրգեր և վրայից լցնել կաթնաշոռով լցոնումը:

_Թխել կարկանդակը նախապես լավ տաքացված ջեռոցում 40-45 րոպե:

Կաթնաշոռով կարկանդակ

Կաթնաշոռով կարկանդակը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Խնդրում ենք Գնահատեք