Կաթնաշոռով քաղցրավենիք. Քաղցրավենիքների վերաբերյալ իմ դիրքորոշումը պարզ է. Եթե ես չեմ կարող երեխային պաշտպանել տարբեր անհայտ ծագման քաղցրեղեններից, ապա ինքս պետք է պատրաստեմ դրանք: Հետևաբար, իմ խոհարարական գրքում կգտնեք տնական քաղցրավենիքի առնվազն 10 տարբեր բաղադրատոմսեր, որոնք ավելի շատ առողջ սնունդ են պարունակում, քան վնասակար: Կաթնաշոռային քաղցրավենիքն ամենասիրվածն է:
Ինչ վերաբերում է սրան, չոր մրգերով և կաթնաշոռով քաղցրավենիքն ավելի շատ մարմելադ է հիշեցնում, քան համանուն գնված ապրանքները: Ես գիտեմ, թե ինչպես կարելի է պատրաստել փափուկ և եթերային նրբությունը: Միայն կաթնաշոռով յոլա չեք գնա, նայեք բաղադրիչների ցուցակը:
Կաթնաշոռով քաղցրավենիք. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Չամիչ 40 գր
_Սալորաչիր 30 գ
_Ծիրանի չիր 30 գր
_Կաթ 200 մլ
_Ժելատին 12 գ
_Կաթնաշոռ 200 գ
_Կաթնաշոռ պանիր 100 գ
_Շաքարի փոշի 40 գ
_Ընկույզ 50 գ
Կաթնաշոռով քաղցրավենիք. Պատրաստման եղանակը
Իրականում, 100 գ ցանկացած չոր մրգեր հարմար են այս աղանդերի համար: Օրինակ ՝ չամիչը կարող եք փոխարինել լոռամրգով, իսկ չոր ծիրանը՝ խուրմայով: Աղացեք այս չրերը:
_Կաթը լցնել ժելատինի վրա: Խառնել մինչև ամբողջովին լուծվի: Առանձին տարայի մեջ խառնել կաթնաշոռային պանիրը կաթնաշոռի և շաքարի փոշու հետ: Ավելացնել դրան կաթով ժելատինը:
_Օգտագործելով ձեռքի բլենդեր` հարել խառնուրդը մինչև հարթ վիճակը: Ստացված զանգվածին ավելացնել չոր մրգեր: Գդալով խառնել ամեն ինչ:
_Ձևամանը ծածկել սննդային թաղանթով: Լցնել քաղցրեղենի զանգվածը դրա մեջ, ծածկել պլաստիկ թաղանթով և դնել սառնարանում ամբողջ գիշեր:
_Հեռացնել սառեցված զանգվածը ձևամանից և հանել թաղանթը:
Աղանդերը կտրել քառակուսիներով: Այս դեպքում ստացվել է 16 կոնֆետ: Կարող եք քաղցրավենիքը թաթախել կոկոսի կամ բլենդերով մանրացված ընկույզի մեջ:
Հյուսվածքով նման կաթնաշոռային կոնֆետները հիշեցնում են մարմելադ, ինչը շատ են սիրում երեխաները: Պատրաստման փուլում երբեմն կաթնաշոռի մեջ կակաոյի փոշի եմ ավելացնում: Այդպես քաղցրավենիքը ստանում է զվարճալի ալիքանման գունավորում:
Կաթնաշոռով քաղցրավենիքը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Տնական նուտելա առանց հավելումների