Կաղամբով և հավի մսով կոտլետներ ջեռոցում:
Հավի դիետիկ միսը նախընտրում են նրանք, ովքեր հետևում են իրենց կազմվածքին, և նրանք, ում ստամոքսը թույլ չի տալիս ուտել ծանր յուղոտ սնունդ: Այժմ կպատմենք, թե ինչպես պատրաստել համեղ հավի մսով և կաղամբով հյութեղ կոտլետներ ջեռոցում: Սրանք չեն տապակվում, բացի այդ, յուղի քանակությունն ուղղակի չնչին է:
Ավելին, այս բաղադրատոմսում ալյուրը կարելի է փոխարինել աղացած վարսակի ալյուրով: Սա կերակրատեսակին տալիս է նոր, անսովոր համ: Ավելի լավ է յուղալի թթվասեր վերցնել` 15%, բայց այս բաղադրիչը կարող է փոխարինվել մայոնեզով: Կոտլետները ստացվում են շատ քնքուշ և հյութալի:
Նման հավի կոտլետները հարմար են ցանկացած սեղանի համար: Մատուցեք դրանք ձեր նախընտրած կողային ուտեստի հետ` կարտոֆիլ, բրինձ, հնդկաձավար կամ մակարոնեղեն: Ճաշատեսակն ամեն ինչի հետ լավ է համադրվում:
Կաղամբով և հավի մսով կոտլետներ ջեռոցում. Բաղադրիչներ
_Աղացած հավի միս 150 գ
_Սպիտակ կաղամբ 350 գ
_Ձու 1 հատ
_Սոխ 1 հատ
_Թթվասեր 2 ճաշի գդալ
_Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ
_Ցորենի ալյուր 3 ճաշի գդալ
_Կանաչիներ ըստ ճաշակի
_Աղ ըստ համտեսի
_Սև պղպեղ (աղացած) ըստ համտեսի
Կաղամբով և հավի մսով կոտլետներ ջեռոցում. Պատրաստման եղանակը
_Մանր կտրատել սոխը և կաղամբը, 5 րոպեով լցնել եռացրած ջուրը դրանց վրա` բանջարեղենը փափկեցնելու համար: Լցնել դրանք քամոցի վրա, ճզմելով քամել ջուրը և այն կրկին լցնել ամանի մեջ:
_Ավելացնել աղացած հավի միս, ձու, թթվասեր և մանրացված կանաչի: Համեմել համեմունքներով, աղ և պղպեղ անել, ավելացնել ալյուրը, որին խառնել եք փխրեցուցիչը և լավ խառնել կոտլետի բոլոր բաղադրիչներն ալյուրով:
_Ծածկել տապակը մագաղաթով, ձևավորել կոտլետներ և դնել դրա վրա: Թխել 190-200 °C- ի տակ կես ժամվա ընթացքում:
_Եթե դուք չեք նեղվում սոխի կծվությունից, ապա ուտեստը պատրաստելու սկզբում պետք չէ այն ջրի մեջ լցնել:
Կաղամբով և հավի մսով կոտլետները ջեռոցում պատրաստ են:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տնական կոտլետներ