Կարամելային կարկանդակում ամեն ինչ միանգամից կգտնեք: Նախ` փխրուն վարսակի ալյուրով անուշաբույր շերտեր: Երկրորդ, համեղ կարամելի շերտ շոկոլադով և ընկույզով: Հիանալի է, սա անչափ համեղ է:
Այս հյուրասիրությունը պատրաստելը բավական պարզ է: Առաջին հերթին, պետք է պատրաստել քաղցր կարամելի սոուս: Այնուհետև պատրաստել փխրուն փշրանքները լցոնի համար: Արդյունքում ստանում ենք յուրահատուկ 3-շերտանոց աղանդեր, որը կարելի է վստահ մատուցել տոնական սեղանին:
Կարամելային կարկանդակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ցորենի ալյուր 360 գ
_Վարսակի փաթիլներ 160 գ
_Շագանակագույն շաքար 225 գ
_Կարագ 330 գ
_Սև շոկոլադ 80 գ
_Ընկույզ 80 գ
_Սոդա 1 թեյի գդալ
_Շաքար 180 գ
_Ջուր 50 մլ
_Սերուցք 150 մլ
_Աղ 1.25 թեյի գդալ
Կարամելային կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը
_Կարամելային սոուսի համար սովորական շաքարավազն ու ջուրը խառնել հաստ հատակով կաթսայում և դնել մանր կրակի վրա: Ուժեղացնել կրակը, երբ շաքարը լուծարվել է: Այնուհետև եփել ևս 5 րոպե մինչև սաթի գույնի դառնա:
_Հեռացնել օշարակը կրակից և զգուշորեն լցնել սերուցքը դրա մեջ: Ավելացնել 50 գ կարագ, աղ և խառնել ամեն ինչ խառնիչով:
_Ջեռոցի տապակը (22×30 սմ) ծածկել մագաղաթյա թղթով: 320 գ ալյուրը խառնեք շագանակագույն շաքարի, վարսակի ալյուրի, սոդայի հետ, 0.25 թեյի գդալ աղ և մնացած փափկեցված կարագը: Խմորը պետք է լինի փխրուն, բաժանել 2 մասի:
_Փշրանքների կեսը լցնել ձևամանի մեջ և հարթեցնել շերտը: 10 րոպե պահել ջեռոցում 170 աստիճանի վրա:
_Կարամելի սոուսին ավելացնել 40 գ ալյուր: Մանրացնել շոկոլադը և մանր կտրատել ընկույզը: Կարող եք փորձարկել և մի քանի չոր մրգեր ավելացնել ընկույզներին: Պատրաստի տորթի վրա ցանել ընկույզը և շոկոլադը, ապա վրան լցնել կարամելային սոուսը:
_Ավելացնել մնացած փշրանքները և հարթեցնել շերտը: Թխել ևս 15-20 րոպե 170 աստիճանի վրա:
_Սառեցնել աղանդերը ամենաքիչը 1 ժամ:
Կարամելային կարկանդակը պատրաստ է: Կարող եք մատուցել:
Բարի ախորժակ!