Կպատմենք, թե ինչպես կարելի է պատրաստել կարտոֆիլով կարկանդակներ:
Խմորը այնքան եթերային և թեթև է, որ այլևս երբեք չեք ցանկանա կարկանդակ պատրաստել այլ եղանակով: Կարկանդակների լցոնը կլինի կարտոֆիլի պյուրեով և տապակած սոխով:
Կարտոֆիլով կարկանդակ. Բաղադրությունը
_500 մլ տաք կաթ
_500 մլ տաք ջուր
_200 գրամ հալած յուղ (կամ մարգարին)
_1 ճաշի գդալ խմորիչ
_2 ճաշի գդալ շաքար
_2 թեյի գդալ աղ
_Ալյուր
Լցոն
_Կարտոֆիլ 600 գ
_2 ճաշի գդալ կարագ
_սոխ 4-5 հատ
_Աղ, սև պղպեղ
Կարտոֆիլով կարկանդակ. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս
_Խառնել տաք կաթն ու ջուրը, ավելացնել 2 ճաշի գդալ շաքարավազ և 2 թեյի գդալ աղ:
_Չոր խմորիչ ավելացնել կաթին և խառնել:
_Ավելացնել 2 բաժակ ալյուր, խառնել: Ծածկել կպչուն թաղանթով և 30 րոպե տաք տեղում դնել:
_Խմորին ավելացնել հալած յուղը (կամ մարգարին), ավելացնել ավելի շատ ալյուր՝ խմորը հունցելու համար: Խմորը պետք է մի քիչ կպչի ձեր ձեռքերին, պետք չէ չափազանց թանձրացնել այն ալյուրով: Հունցել այն հենց ամանի մեջ, առանց շատ արագ հանելու ամանից:
_Խմորը ծածկել կպչուն թաղանթով և սրբիչով: Թողնել ևս 1 ժամ (հնարավոր է 40 րոպե):
_Կարտոֆիլը եփել, կտրել սոխը խորանարդիկներով և տապակել:
_Խառնել պյուրե կարտոֆիլը սոխի հետ, ավելացնել յուղ, աղ և պղպեղ:
_Ձեռքերը յուղել բուսական յուղով, խմորից մի կտոր պոկել, սեղանի կամ ձեռքի վրա պատրաստեք բլիթ:
_Կարտոֆիլը լցնել բլիթի մեջտեղում, ամրացնել եզրերը: Ձևավորել կլոր կարկանդակ:
_Տապակել կարկանդակները երկու կողմից` մեծ քանակությամբ լավ տաքացած բուսական յուղով:
Կարտոֆիլով կարկանդակները պատրաստ են:
Բարի ախորժակ բոլորին:
Տեսանյութ
Ընտիր կարկանդակ