Կարտոֆիլով կարկանդակ. Եթերային և փքուն խմորով, նրբահամ լցոնով 

Կարտոֆիլով կարկանդակ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Կպատմենք, թե ինչպես կարելի է պատրաստել կարտոֆիլով կարկանդակներ:

Խմորը այնքան եթերային և թեթև է, որ այլևս երբեք չեք ցանկանա կարկանդակ պատրաստել այլ եղանակով: Կարկանդակների լցոնը կլինի կարտոֆիլի պյուրեով և տապակած սոխով:

Կարտոֆիլով կարկանդակ

Կարտոֆիլով կարկանդակ. Բաղադրությունը

_500 մլ տաք կաթ

_500 մլ տաք ջուր

_200 գրամ հալած յուղ (կամ մարգարին)

_1 ճաշի գդալ խմորիչ

_2 ճաշի գդալ շաքար

_2 թեյի գդալ աղ

_Ալյուր

Լցոն

_Կարտոֆիլ 600 գ

_2 ճաշի գդալ կարագ

_սոխ 4-5 հատ

_Աղ, սև պղպեղ

Կարտոֆիլով կարկանդակ

Կարտոֆիլով կարկանդակ. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս

_Խառնել տաք կաթն ու ջուրը, ավելացնել 2 ճաշի գդալ շաքարավազ և 2 թեյի գդալ աղ:

_Չոր խմորիչ ավելացնել կաթին և խառնել:

_Ավելացնել 2 բաժակ ալյուր, խառնել: Ծածկել կպչուն թաղանթով և 30 րոպե տաք տեղում դնել:

_Խմորին ավելացնել հալած յուղը (կամ մարգարին), ավելացնել ավելի շատ ալյուր՝ խմորը հունցելու համար: Խմորը պետք է մի քիչ կպչի ձեր ձեռքերին, պետք չէ չափազանց թանձրացնել այն ալյուրով: Հունցել այն հենց ամանի մեջ, առանց շատ արագ հանելու ամանից:

_Խմորը ծածկել կպչուն թաղանթով և սրբիչով: Թողնել ևս 1 ժամ (հնարավոր է 40 րոպե):

_Կարտոֆիլը եփել, կտրել սոխը խորանարդիկներով և տապակել:

_Խառնել պյուրե կարտոֆիլը սոխի հետ, ավելացնել յուղ, աղ և պղպեղ:

_Ձեռքերը յուղել բուսական յուղով, խմորից մի կտոր պոկել, սեղանի կամ ձեռքի վրա պատրաստեք բլիթ:

_Կարտոֆիլը լցնել բլիթի մեջտեղում, ամրացնել եզրերը: Ձևավորել կլոր կարկանդակ:

_Տապակել կարկանդակները երկու կողմից` մեծ քանակությամբ լավ տաքացած բուսական յուղով:

Կարտոֆիլով կարկանդակ

Կարտոֆիլով կարկանդակները պատրաստ են:

Բարի ախորժակ բոլորին:

Տեսանյութ

Ընտիր կարկանդակ

Խնդրում ենք Գնահատեք