Կարտոֆիլով ձողիկներ չիպսերի փոխարեն պատրաստեք երեխաների համար, և ոչ միայն )
երբ տանը շատ կարտոֆիլ կա և չգիտեք, թե ինչ անել դրանց հետ, այս բաղադրատոմսը ձեզ համար իսկական պարգև կլինի: Կարող եք պատրաստել փխրուն կարտոֆիլի ձողիկներ, որոնք շատ ավելի համեղ են, քան սովորական չիպսերը: Կարևորն է, որ այս նախուտեստի պատրաստման ընթացքում ոչ մի տեսակ քիմիական հավելումներ չեն օգտագործվում և այն միանգամայն բնական է:
Կարտոֆիլով ձողիկներ չիպսերի փոխարեն. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_Կարտոֆիլ 750 գ
_Սև պղպեղ 2 գ
_Ուրց 2 գ
_Եգիպտացորենի օսլա 110 գ
_Աղ 8 գ
_Մաղադանոս
_Չեդեր պանիր 100 գ
_Բուսական յուղ 30 մլ
_Կարմիր պղպեղ 2 գ
_Ջուր 1 լ
Կարտոֆիլով ձողիկներ չիպսերի փոխարեն. Ինչպես պատրաստել
_Նախ, կարտոֆիլը մաքրել կեղևից, կտրել այն շերտերով, խաշել և տրորել մինչև պյուրե ստացվի:
_Դրանից հետո մեջը լցնել ուրց, սև պղպեղ, նուրբ թակած կանաչիներ, քերած պանիր, ամեն ինչ մանրակրկիտ խառնեք:
_Հետո ավելացնել օսլան և խմոր հունցել: Ստացված խմորից ձևավորել երշիկներ, մոտավորապես 10-15 սմ երկարությամբ:
_Պատրաստի երշիկները տեղափոխել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա, ձիթապտղի յուղին ավելացնել կարմիր պղպեղ, խառնել և ձողիկները յուղել այս խառնուրդով:
_Տապակը դնել նախօրոք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 35-40 րոպե: Եթե ջեռոց չունեք, կարող եք նաև տապակել դրանք առատ բուսական յուղի մեջ:
Կարտոֆիլով ձողիկները չիպսերի փոխարեն պատրաստ են: Փխրուն, խրթխրթան, բուրավետ. Ֆիլմ դիտելու համար, ավելի լավ բան դժվար է պատկերացնել, շատ համեղ է ստացվում, փորձեք և համոզվեք:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Պանրով ձողիկներ