Կարտոֆիլով նրբաբլիթներ խմորիչով. Պարզ ու համեղ նախուտեստ:
Որքա՞ն համեղ կարող եք պատրաստել հասարակ բաղադրիչներով պարզ տնական տապակի մեջ: Մեր ամբողջ ընտանիքը սիրում է բլիթներ, նրբաբլիթներ, շոռակարկանդակներ, որոնք առավոտյան թեթև նախաճաշի իդեալական տարբերակ են: Վերջերս մտքովս անցավ, իսկ ինչ կլինի, եթե համատեղեմ մի քանի բաղադրատոմս:
Ես խմորիչով խմոր պատրաստեցի և սկսեցի կարտոֆիլը քերել: Այնուհետև խառնեցի բոլոր բաղադրիչները, խմորը պատրաստ լինելուց հետո սկսեցի թխել կարտոֆիլի նրբաբլիթները: Նրբաբլիթները պատրաստ էին 20 րոպեում: Իմ ընտանիքը հավանեց այս գաղափարը:
Կարտոֆիլով նրբաբլիթներ խմորիչով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Կաթ 200 մլ
_Խմորիչ 20 գ
_Կարտոֆիլ 250 գր
_Ցորենի ալյուր 250 գ
_Շաքար 1 թեյի գդալ
_Աղ 2 թեյի գդալ
_Ձու 2 հատ
_Արևածաղկի ձեթ
Կարտոֆիլով նրբաբլիթներ խմորիչով. Պատրաստման եղանակը
_Կենդանի խմորիչը տաք կաթի մեջ լուծել շաքարով: Թող մնա մի որոշ ժամանակ:
_Կարտոֆիլը մաքրել կեղևից և մանր քերել կամ բլենդերով մանրացնել: Ավելացնել ալյուր, ձու, աղ, լուծած խմորիչը:
_Խմորը հունցել և դնել մեկ ժամ տաք տեղում: Այս ընթացքում խառնուրդը մի քանի անգամ խառնել:
_Տապակի մեջ տաքացնել բուսական յուղը և կարտոֆիլով նրբաբլիթները տապակել երկու կողմերից` մինչև կարմրի:
Խմորիչով կարտոֆիլի նրբաբլիթները կարելի է ուտել առանձին թթվասերով կամ հացի փոխարեն մատուցել ապուրի և այլ ուտեստների հետ: Ավելի կծու համի համար խմորին ավելացնել մի քանի պճեղ սխտոր:
Բարի ախորժակ!
Տեսանյութ
Փքուն ալադիներ