Կարտոֆիլով պանրապուր. Ի պատասխան ֆրանսիական սոխով և պանրով դասական ապուրի՝ տատս ուներ իր բաղադրատոմսը: Նա չի ձգտել ոչ բարդության, ոչ էլ թանկարժեք մթերքների: Բայց նրա ապուրը միշտ գերազանց էր:
Այս եղանակով կարտոֆիլով պանրով ապուրը թանձր էր, կարծես թե այն եփել էին յուղոտ տավարի մսով, չնայած այն հանգամանքին, որ այստեղ միս չկա:
Սրա պատասխանատուն կարտոֆիլն է: Դրա պարունակած օսլայի շնորհիվ ապուրը ունենում է թավշյա կառուցվածք: Բույրի համար պատասխանատու է սոխով, գազարով և սնկով ոսկեգույն տապակածը: Իսկ սերուցքային համն իհարկե, գալիս է հալած պանրից:
Կարտոֆիլով պանրապուր. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Շամպինիոններ 300 գ
_Կարտոֆիլ 480 գ
_Սոխ 120 գ
_Գազար 60 գ
_Հալած պանիր 2 հատ
_Ջուր 1,2 լ
_Աղ` ըստ ճաշակի
_Արևածաղկի ձեթ՝ ըստ ճաշակի
Կարտոֆիլով պանրապուր. Պատրաստման եղանակը
_Կարտոֆիլը մաքրել և կտրատել խորանարդիկներով: Նշված քանակությամբ ջրով և աղով կաթսայի մեջ լցնել և եռալուց հետո 15 րոպե եփել այն:
_Այս ընթացքում պատրաստել տապակումը: Սունկը և սոխը մանրացնել, ավելացնել քերած գազար, տապակել դրանք բուսական յուղով մինչև փափկեն և հաճելի ոսկեգույն դարչնագույն դառնան:
_Տապակած բանջարեղենն ավելացնել կարտոֆիլին և արգանակը հասցնել եռման:
_Հալած պանիրը քերել կաթսայի մեջ և եփել մինչև այն լուծվի՝ մոտ 7 րոպե:
Համի համար կարող եք ավելացնել մի երկու պտղունց պարմեզան, բայց հավատացեք, առանց դրա էլ ապուրը շատ բուրավետ կստացվի: Կարող եք ավելացնել ցանկացած սունկ: Անտառի սնկերը նույնիսկ ավելի լավն են, չոր սպիտակները` հատկապես: Այս ապուրն այնքան բազմակողմանի է, որ բաղադրիչները կարելի է հարմարեցնել ձեր տրամադրությանը:
Կարտոֆիլով պանրապուրը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Հավի մսով կրեմ ապուր