Կարտոֆիլով պանրապուր. Հմայիչ, հագեցնող ապուր, չնայած, որ առանց մսի է պատրաստվում

Կարտոֆիլով պանրապուր ԱՊՈՒՐՆԵՐ

Կարտոֆիլով պանրապուր. Ի պատասխան ֆրանսիական սոխով և պանրով դասական ապուրի՝ տատս ուներ իր բաղադրատոմսը: Նա չի ձգտել ոչ բարդության, ոչ էլ թանկարժեք մթերքների: Բայց նրա ապուրը միշտ գերազանց էր:

Այս եղանակով կարտոֆիլով պանրով ապուրը թանձր էր, կարծես թե այն եփել էին յուղոտ տավարի մսով, չնայած այն հանգամանքին, որ այստեղ միս չկա:

Սրա պատասխանատուն կարտոֆիլն է: Դրա պարունակած օսլայի շնորհիվ ապուրը ունենում է թավշյա կառուցվածք: Բույրի համար պատասխանատու է սոխով, գազարով և սնկով ոսկեգույն տապակածը: Իսկ սերուցքային համն իհարկե, գալիս է հալած պանրից:

Կարտոֆիլով պանրապուր

Կարտոֆիլով պանրապուր. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Շամպինիոններ 300 գ

_Կարտոֆիլ 480 գ

_Սոխ 120 գ

_Գազար 60 գ

_Հալած պանիր 2 հատ

_Ջուր 1,2 լ

_Աղ` ըստ ճաշակի

_Արևածաղկի ձեթ՝ ըստ ճաշակի

Կարտոֆիլով պանրապուր

Կարտոֆիլով պանրապուր

Կարտոֆիլով պանրապուր. Պատրաստման եղանակը

_Կարտոֆիլը մաքրել և կտրատել խորանարդիկներով: Նշված քանակությամբ ջրով և աղով կաթսայի մեջ լցնել և եռալուց հետո 15 րոպե եփել այն:

_Այս ընթացքում պատրաստել տապակումը: Սունկը և սոխը մանրացնել, ավելացնել քերած գազար, տապակել դրանք բուսական յուղով մինչև փափկեն և հաճելի ոսկեգույն դարչնագույն դառնան:

_Տապակած բանջարեղենն ավելացնել կարտոֆիլին և արգանակը հասցնել եռման:

_Հալած պանիրը քերել կաթսայի մեջ և եփել մինչև այն լուծվի՝ մոտ 7 րոպե:

Կարտոֆիլով պանրապուր

Համի համար կարող եք ավելացնել մի երկու պտղունց պարմեզան, բայց հավատացեք, առանց դրա էլ ապուրը շատ բուրավետ կստացվի: Կարող եք ավելացնել ցանկացած սունկ: Անտառի սնկերը նույնիսկ ավելի լավն են, չոր սպիտակները` հատկապես: Այս ապուրն այնքան բազմակողմանի է, որ բաղադրիչները կարելի է հարմարեցնել ձեր տրամադրությանը:

Կարտոֆիլով պանրապուրը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Հավի մսով կրեմ ապուր

Խնդրում ենք Գնահատեք