Կիտրոնի ջեմ կեղևով. Պարզապես անհրաժեշտ է տանն ունենալ այսպիսի համեղ ու առողջարար մուրաբա

Կիտրոնի ջեմ կեղևով Պահածոներ

Ես լավ բաղադրատոմս ունեմ, թե ինչպես կարելի է պատրաստել Կիտրոնի ջեմ կեղևով և ուրախանալ ձմռան ցուրտ երեկոներին: Դրա համար պարզապես անհրաժեշտ է բացել պայծառ և համեղ մուրաբայի բանկա, որը պատրաստված է արևային կիտրոններից: Բոլորն էլ գիտեն, որ կիտրոնը լավ բուժում է մրսածությունը, հատկապես, եթե դրան մի քիչ մեղր ավելացնեք, բայց ոչ բոլորը գիտեն, որ այդ ցիտրուսները կարող են հիանալի հյուրասիրություն լինել: Բայց մենք այդ բացը կլրացնենք, քանի որ հիմա ես կպատմեմ ձեզ, թե ինչպես պետք է կիտրոնի ջեմը կեղևով պատրաստել:

Նման մուրաբան ստացվում է աներևակայելի համեղ, առանց դառնահամի, իսկ գույնը ոսկեգույն է, այնպես որ նույնիսկ արտաքին տեսքով կարող է բարձրացնել ցանկացածի տրամադրությունը:

Բացարձակապես բոլորը՝ մեծահասակները և երեխաները, սիրում են այդպիսի անուշահոտ համեղություն, այնպես որ, եթե տանը պատրաստեք կիտրոնի ջեմ կեղևով, ապա ձեր ամբողջ ընտանիքը կարող է այն վայելել երկար ժամանակ:

Կիտրոնի ջեմ կեղևով

Կիտրոնի ջեմ կեղևով. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

_Կիտրոն — 1 կիլոգրամ

_Շաքար — 700-800 գրամ

_Աղ — 1 թեյի գդալ

Կիտրոնի ջեմ կեղևով

Կիտրոնի ջեմ կեղևով

Կիտրոնի ջեմ կեղևով. Պատրաստման եղանակը

_Ամենաերկարը պատարստման առաջին փուլն է: Պետք է լվանալ կիտրոնները և յուրաքանչյուրը կտրել 4 մասի: Դրանից հետո ջուրը լցնել խորը ամանի մեջ, աղ անել և ավելացնել կտրտած կիտրոնները:

_Անհրաժեշտ է դրանք երեք օր պահել ջրի մեջ և ամեն օր փոխել ջուրը, բայց այլևս դրա մեջ աղ չլցնել: Այս բոլոր դժվարություններն անհրաժեշտ են ապագա ջեմի դառնությունից ազատվելու համար:

_Չորրորդ օրը պետք է կիտրոններից կտրել կեղևը և լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել ջուր և դնել կրակի վրա:

_Հեղուկը եռալուն պես կաթսան հանել կրակից, ջուրը ցամաքեցնել և լցնել թարմ ջուր, նորից եռացնել, քամել և լցնել թարմ ջուր: Ընդհանուր առմամբ, այս ընթացակարգը պետք է կատարվի երեք անգամ:

_Երրորդ անգամից հետո ջուրը քամել և բլենդերով մանրացնել կեղևը: Այժմ անհրաժեշտ է մաքրել կիտրոնի կտորները միջնապատերից և սպիտակ մանրաթելից և մանր կտրել դրանք:

_Խառնել կիտրոնի մանրացված կեղևը և միջուկը, կշռել դրանք և լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել շաքարավազ ճիշտ այնքան, որքան կիտրոնի խառնուրդն է ըստ քաշի (այս դեպքում ՝ 700 գրամ):

_Կաթսան դնել թույլ կրակի վրա և եռալուց հետո 30-40 րոպե եփել ջեմը, հենց որ այն թանձրանա, կարելի է հանել կրակից:

_Տաք ջեմը լցնել ստերիլիզացված բանկաների մեջ և փակում կափարիչներով, թողնում տաք ծածկոցի տակ, մինչև ամբողջովին սառչի, այնուհետև տեղափոխել զով տեղ:

Կիտրոնի ջեմ կեղևով

Կիտրոնի ջեմը կեղևով շատ համեղ է և պահվում է երկար ժամանակ:

Բարի ախորժակ!

Տեսանյութ

Ելակի մուրաբա

Խնդրում ենք Գնահատեք