Կոլոլակով և վերմիշելով ապուր. Ամենապարզ և հագեցնող ճաշը, որ կարելի արագ պատրաստել  

Կոլոլակով և վերմիշելով ապուր ԱՊՈՒՐՆԵՐ

Սա իմ մանկության ամենասիրելի ճաշերից էր, որովհետև Կոլոլակով և վերմիշելով ապուրը չի պատրաստվում կծու համեմունքներով և այն հարմար էր ընտանիքի բոլոր անդամներին:

Ամենապարզ և հագեցնող ճաշն է, որ կարելի արագ պատրաստել մատչելի մթերքներից:

Մեր ընթերցողների խնդրանքով հրապարակում ենք ամենապարզ բաղադրատոմսը:

Վստահ ենք, որ յուրաքանչյուր ընտանիքում երեխաները սիրում են այն: Ապուրը տարբեր անգամներ տարբեր կերպ կարելի է պատրաստել, նրան ավելացնելով ոլոռ, կարտոֆիլ կամ ամբողջությամբ փոխարինել վերմիշելը օրինակ` բրնձով:

Կոլոլակով և վերմիշելով ապուր

Կոլոլակով և վերմիշելով ապուր. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

_1.3 լ արգանակ (հավ, միս, բանջարեղեն)

_1/2 բաժակ մանր վերմիշել

_1 միջին գազար

_1 միջին սոխ

_սամիթի 5 ճյուղիկ

_ձիթապտղի յուղ

_աղ, թարմ աղացած սև պղպեղ

Կոլոլակներ

_350 գ աղացած տավարի և խոզի միս

_1 փոքր սոխ

_2 կտոր սպիտակ հաց

_100 մլ կաթ

_աղ, թարմ աղացած սև պղպեղ

Կոլոլակով և վերմիշելով ապուր

Կոլոլակով և վերմիշելով ապուր. Պատրաստման եղանակը քայլ առ քայլ

_Պատրաստեք աղացած միսը: Հանեք հացի կեղև, միջուկի վրա լցրեք կաթը և թողեք 5 րոպե: Մաքրել և մանր կտրատել սոխը: Խառնել աղացած միսը, սոխը և թրջված հացը մեծ ամանի մեջ: Համեմել աղով և պղպեղով:

_Ծածկեք կպչուն թաղանթով և թողեք առնվազն 30 րոպե:

_Մաքրել սոխը և գազարը: Կտրեք սոխը փոքր խորանարդիկներով, իսկ գազարը բարակ կես օղակներով:

_Արգանակի կաթսան դնել կրակի վրա և հասցնել եռման:

_Տաքացրեք յուղը տապակի մեջ և տապակել սոխը միջին ջերմության վրա, խառնելով մինչև ոսկե դարչնագույնը, 5-7 րոպե: Ավելացնել գազարը և եփել ևս 5 րոպե: Բանջարեղենը լցնել արգանակով  կաթսայի մեջ, եփեք 5 րոպե:

_Ձեռքերը ջրով թրջելով, աղացած մսից ձևավորեք ընկույզի չափսի կոլոլակներ: Գցեք կոլոլակները արգանակի մեջ և թող հասնի եռման: Եփել 10 րոպե:

_Լցնել վերմիշելը եռացող ապուրի մեջ և, խառնելով, եփել ևս 5 րոպե: Մատուցելուց առաջ մանր կտրատել սամիթը և համեմել ապուրը:

Կոլոլակով և վերմիշելով ապուրը պատրաստ է:

Ի դեպ

Մենք խորհուրդ ենք տալիս անմիջապես պատրաստել ավելի շատ կոլոլակներ, գոնե մի կիլոգրամ աղացած մսից: Մի անգամից օգտագործեք մի մասը, իսկ մնացած կոլոլակները դրեք կպչուն թաղանթով ծածկված սկուտեղի վրա և սառեցրեք:

Դրանից հետո կոլոլակները կարող եք դնել սննդային տոպրակների մեջ և պահեք սառնարանում: Հաջորդ անգամ, ապուրն ավելի արագ կեփեք:

Առաջարկում ենք ապուրներ պատրաստելու նաև այս տարբերակները.

Բարի ախորժակ:

Խնդրում ենք Գնահատեք