Սա իմ մանկության ամենասիրելի ճաշերից էր, որովհետև Կոլոլակով և վերմիշելով ապուրը չի պատրաստվում կծու համեմունքներով և այն հարմար էր ընտանիքի բոլոր անդամներին:
Ամենապարզ և հագեցնող ճաշն է, որ կարելի արագ պատրաստել մատչելի մթերքներից:
Մեր ընթերցողների խնդրանքով հրապարակում ենք ամենապարզ բաղադրատոմսը:
Վստահ ենք, որ յուրաքանչյուր ընտանիքում երեխաները սիրում են այն: Ապուրը տարբեր անգամներ տարբեր կերպ կարելի է պատրաստել, նրան ավելացնելով ոլոռ, կարտոֆիլ կամ ամբողջությամբ փոխարինել վերմիշելը օրինակ` բրնձով:
Կոլոլակով և վերմիշելով ապուր. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_1.3 լ արգանակ (հավ, միս, բանջարեղեն)
_1/2 բաժակ մանր վերմիշել
_1 միջին գազար
_1 միջին սոխ
_սամիթի 5 ճյուղիկ
_ձիթապտղի յուղ
_աղ, թարմ աղացած սև պղպեղ
Կոլոլակներ
_350 գ աղացած տավարի և խոզի միս
_1 փոքր սոխ
_2 կտոր սպիտակ հաց
_100 մլ կաթ
_աղ, թարմ աղացած սև պղպեղ
Կոլոլակով և վերմիշելով ապուր. Պատրաստման եղանակը քայլ առ քայլ
_Պատրաստեք աղացած միսը: Հանեք հացի կեղև, միջուկի վրա լցրեք կաթը և թողեք 5 րոպե: Մաքրել և մանր կտրատել սոխը: Խառնել աղացած միսը, սոխը և թրջված հացը մեծ ամանի մեջ: Համեմել աղով և պղպեղով:
_Ծածկեք կպչուն թաղանթով և թողեք առնվազն 30 րոպե:
_Մաքրել սոխը և գազարը: Կտրեք սոխը փոքր խորանարդիկներով, իսկ գազարը բարակ կես օղակներով:
_Արգանակի կաթսան դնել կրակի վրա և հասցնել եռման:
_Տաքացրեք յուղը տապակի մեջ և տապակել սոխը միջին ջերմության վրա, խառնելով մինչև ոսկե դարչնագույնը, 5-7 րոպե: Ավելացնել գազարը և եփել ևս 5 րոպե: Բանջարեղենը լցնել արգանակով կաթսայի մեջ, եփեք 5 րոպե:
_Ձեռքերը ջրով թրջելով, աղացած մսից ձևավորեք ընկույզի չափսի կոլոլակներ: Գցեք կոլոլակները արգանակի մեջ և թող հասնի եռման: Եփել 10 րոպե:
_Լցնել վերմիշելը եռացող ապուրի մեջ և, խառնելով, եփել ևս 5 րոպե: Մատուցելուց առաջ մանր կտրատել սամիթը և համեմել ապուրը:
Կոլոլակով և վերմիշելով ապուրը պատրաստ է:
Ի դեպ
Մենք խորհուրդ ենք տալիս անմիջապես պատրաստել ավելի շատ կոլոլակներ, գոնե մի կիլոգրամ աղացած մսից: Մի անգամից օգտագործեք մի մասը, իսկ մնացած կոլոլակները դրեք կպչուն թաղանթով ծածկված սկուտեղի վրա և սառեցրեք:
Դրանից հետո կոլոլակները կարող եք դնել սննդային տոպրակների մեջ և պահեք սառնարանում: Հաջորդ անգամ, ապուրն ավելի արագ կեփեք:
Առաջարկում ենք ապուրներ պատրաստելու նաև այս տարբերակները.
Բարի ախորժակ: