Կոլոլակ սոուսով. Լոլիկի սոուսով կոլոլակները այնքան անուշահոտ են, որ տան անդամների համար դժվար կլինի դիմադրել և չգալ խոհանոց, որպեսզի ընթրիքից առաջ մի կտոր փորձեն:
Այս ուտեստը պատկանում է իտալական խոհանոցին, որը մատուցվում է սպագետտիով. Կծու տոմատի սոուսը և պարմեզանը հիանալի կերպով լրացնում են կոլոլակները: Ճաշատեսակի ազգային պատկանելիությունը կընդգծվի ռեհանի և մաղադանոսի շնորհիվ:
Կոլոլակ սոուսով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Խոզի միս աղացած 250 գ
_Աղացած տավարի միս 250 գ
_Ձու 1 հատ
_Չորահացի փշուրներ 0,5 բաժակ
_Պարմեզան 0,5 բաժակ
_Կաթ 3 ճաշի գդալ
_Ձիթապտղի յուղ 0,25 բաժակ
_Սխտոր 4 պճեղ
_Լոլիկ 350 գ
_Սոխ 1 հատ
_Մաղադանոս 1 փունջ
_Շաքար 0.5 ճաշի գդալ
_Ռեհան՝ ըստ ճաշակի
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
_Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
Կոլոլակ սոուսով. Պատրաստման եղանակը
_Մի մեծ ամանի մեջ խառնել երկու տեսակ աղացած միսը, ավելացնել չորահացը, քերած պարմեզանը, ձուն, կաթը, մանրացնել և ավելացնել մաղադանոսի քառորդ փունջ, համեմել աղով և պղպեղով: Աղացած մսի խառնուրդը 20 րոպե դնել սառնարանում:
_Ձեռքերը ջրի կամ կաթի մեջ թաթախելով ընկույզի չափ կոլոլակները պատրաստել: Դնել դրանք յուղաթղթի վրա:
_Կոլոլակները տապակել խորը թավայի մեջ ձիթապտղի յուղով բոլոր կողմերից մինչև ոսկե դարչնագույնը: Լցնել կաթսայի մեջ:
_Նույն թավայի մեջ տապակել մանր կտրատած սոխը և ճզմած սխտորը մինչև թափանցիկ դառնա: Ավելացնել կտրատած լոլիկ, ավելացնել մանր կտրատած կես փունջ մաղադանոս, շաքար, աղ և պղպեղ: Լավ խառնել և շոգեխաշել 20 րոպե:
_Կոլոլակները վերադարձնել թավայի մեջ, խառնել և շոգեխաշել կես ժամ փակ կափարիչով, զարդարել մնացած մաղադանոսով և մանր կտրատած ռեհանով:
Կոլոլակը սոուսով՝ ընթրիքի համար, պատրաստ է: Այն հաջողությամբ կհամալրվի թարմ լոլիկի աղցանով: Կծու համը, հաճելի բույրը և լոլիկի թթվաշությունը այս ուտեստը կդարձնեն ձեր նախընտրածներից մեկը:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Կոլոլակով փլավ