Կորեական վինեգրետ. Ամեն առիթի ժամանակ ես այն հայացքով փնտրում եմ սեղանի վրա:
Իհարկե, Կորեայում դժվար թե որևէ մեկը գիտի, թե ինչ է վինեգրետը: Այս բաղադրատոմսը ես այդպես եմ անվանել, քանի որ գազարը մանրացնում եմ հատուկ քերիչով: Ցանկացած դեպքում նախուտեստն անհավատալի համեղ է: Սա ոչ միայն համեղ ու հագեցնող ուտեստ է, այլև վիտամինների մի ամբողջ պահեստ: Պետք է փորձել:
Կորեական վինեգրետ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Սպիտակ կաղամբ 1 կգ
_Գազար 250 գ
_Բազուկ 350 գ
_Սոխ 3 հատ
_Վարունգ 200 գ
_Բուլղարական պղպեղ 3 հատ
_Ծաղկակաղամբ 300 գ
_Սխտոր 5 պճեղ
_Աղ 1 թեյի գդալ
_Սև պղպեղ (աղացած) 0,5 թեյի գդալ
_Պապրիկա 1 թեյի գդալ
_Չիլի պղպեղ 0,25 թեյի գդալ
_Համեմի սերմ 1 թեյի գդալ
_Շաքարավազ 2,5 թեյի գդալ
_Քացախ 1 թեյի գդալ
_Արևածաղկի ձեթ 180 մլ
_Կանաչիներ` ըստ ճաշակի
Կորեական վինեգրետ. Պատրաստման եղանակը
_Ծաղկակաղամբն ու ճակնդեղը եփել այնքան ժամանակ, մինչև փոքր-ինչ խրթխրթան մնան:
_Կտրատել սպիտակ կաղամբը խոշոր խորանարդներով, աղ անել և տրորել ձեռքերով, քամել ավելորդ հյութը: Բուլղարական պղպեղը և վարունգը կտրել խորանարդներով և կաղամբին ավելացնել բանջարեղենը, պղպեղը և վարունգը:
_Ծաղկակաղամբը բաժանել փոքր ծաղկաբույլերի, ավելացնել մնացած բաղադրիչներին: Սոխը կտրել կես օղակներով և թեթև տապակել բուսական յուղի մեջ: Ավելացնել կծու պղպեղ և պապրիկան: Խառնել և տապակել ևս մի քանի րոպե:
_Դրանից հետո սառեցնել սոխը և ավելացնել մնացած բանջարեղենին:
_Գազարն ու ճակնդեղը քերել և լցնել աղցանի վրա: Ավելացնել աղացած սխտոր, պղպեղ, շաքար, համեմ, յուղ, քացախ և մանրացված կանաչիներ:
_Բոլոր բաղադրիչները լավ խառնել և աղցանը սառնարանում թողնել մի քանի ժամ կամ ամբողջ գիշեր:
Կորեական վինեգրետ պատրաստելու համար կարող եք օգտագործել կորեական գազար: Այդ դեպքում զգույշ եղեք համեմունքների հետ, քանի որ գազարն արդեն բավական կծու է:
Բարի ախորժակ: