Համով մակարոն եփելիս հավանաբար երբեք չենք հոգնի: Դրանք միշտ կարող են պատրաստվել հատուկ ձևով, օրինակ՝ սոուս և այլ բաղադրիչներ ավելացնելով: Մենք առաջարկում ենք պատրաստել պեննայով անսովոր ուտեստ:
Պեննան կարճ մակարոնեղեն է, խմորե խողովակներ՝ անկյունագծով կտրված եզրերով: Այս տեսակի մակարոնեղենի անվանումը գալիս է իտալական penna բառից, որը թարգմանաբար նշանակում է «փետուր»:
Պատրաստել յուղալի սոուսով և սնկով պեննա: Դա ձեզանից շատ ժամանակ չի պահանջի, ուտեստը գեղեցիկ տեսք կունենա, ինչը թույլ կտա այն մատուցել տոնական սեղանին և զարմանալի համն ապահովված կլինի:
Համով մակարոն. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Մակարոնեղեն 300 գ
_Սերուցք 220 գ
_Շամպինիոններ 150 գ
_Սպանախ 150 գ
_Կոշտ պանիր 0,75 բաժակ
_Ընկույզ 0.5 բաժակ
_Կիտրոնի հյութ 1ճաշի գդալ
_Ձիթապտղի յուղ 1 ճաշի գդալ
_Աղ ՝ ըստ ճաշակի
_Սև պղպեղ (աղացած) `ըստ ճաշակի
Համով մակարոն. Պատրաստման եղանակը
_Ջուրը լցնել մեծ կաթսայի մեջ, ավելացնել աղ և եռացնել:
_Մի ճաշի գդալ ձիթապտղի յուղը տաքացնել մեծ թավայի մեջ միջին կրակի վրա և տապակել սունկը:
_Կափարիչը դնել թավայի վրա և սունկը շոգեխաշել 15-20 րոպե կամ մինչև փափկի, երբեմն խառնելով:
_Սնկին սպանախ ավելացնել, կիտրոնի հյութը քամել: Եփել ևս մի քիչ և ավելացնել մանրացված ընկույզ:
_Լցնել պեննա մակարոնը եռացող ջրի մեջ և եփել մինչև պատրաստ լինելը: Ջուրը քամել: Մակարոնի ջրից մի փոքր թողեք, ձեզ պետք կլինի:
_Սպանախին և սնկին ավելացնել յուղալի սերուցքը, լավ խառնել և ավելացնել քերած պանիր:
_Եթե սոուսը շատ թանձր ստացվի՝ ավելացնել մի ճաշի գդալ մակարոնի ջրից:
_Համեմել աղով և պղպեղով ըստ ճաշակի: Սոուսին ավելացնել մակարոնները և լավ խառնել: Շոգեխաշել ուտեստը մարմանդ կրակի վրա 5 րոպե:
_Լցնել մակարոններն ափսեի մեջ, վրան ցանել քերած պանիր և մատուցել տաք վիճակում:
Այս բաղադրատոմսը բավականին ինքնատիպ է, բայց միևնույն ժամանակ պարզ, քանի որ դրա համար անհրաժեշտ կլինեն ծանոթ բաղադրիչներ, ինչն իհարկե հաճելի է:
Անպայման պատրաստեք և փորձեք այս ուտեստը:
Համով մակարոնը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Վերմիշելով փլավ