Այսօր առաջարկում ենք ջեռոցում պատրաստել հավը կարտոֆիլով և կիտրոնով:
Բաղադրատոմսը բավականին պարզ է և մատչելի: Համաձայնեք, ինչու՞ անհանգստանալ ընթրիքի մասին, եթե կարելի է պատրաստել հավը կարտոֆիլով և կիտրոնով և դրանով բոլորին ուրախացնել: Ժամանակն է փորձել այս բաղադրատոմսը: Կարտոֆիլը շատ քնքուշ է, իսկ միսը հյութալի և նուրբ: Առաջարկում ենք պատրաստել հաջորդ ընթրիքի համար:
Հավը կարտոֆիլով և կիտրոնով. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_Ձիթապտղի յուղ 0.25 բաժակ
_Կիտրոնի կեղևի քերուկ 2 ճաշի գդալ
_Կիտրոնի հյութ 3 ճաշի գդալ
_Սխտոր 4 պճեղ
_Օրեգանո, 0.5 ճաշի գդալ
_Խնկունի 0.25 ճաշի գդալ
_Ուրց 0.2 ճաշի գդալ
_Պապրիկա 0,5 թեյի գդալ
_Կծու պղպեղի փաթիլներ 0.25 թեյի գդալ
_Հավի ազդրեր 1.5 կգ
_Կարտոֆիլ 200 գ
_Սոխ 1 հատ
_Կիտրոն 1 հատ
_Մաղադանոս ըստ ճաշակի
Հավը կարտոֆիլով և կիտրոնով. Պատրաստման եղանակը
_Նախ, ջեռոցը տաքացնել 200 աստիճանի: Ծածկել ուղղանկյուն ջեռոցի տապակը մագաղաթով:
_Մի ամանի մեջ խառնել ձիթայուղը կիտրոնի հյութի և կեղևի քերուկի հետ: Դրանց վրա ավելացնել բոլոր համեմունքները և մանրացված սխտորը:
_Լվանալ հավի ազդրերը, չորացնել թղթի սրբիչով և տեղադրել ամանի մեջ: Լցնել դրանց վրա պատրաստված խառնուրդը:
_Հավը սոուսով խառնել, ստուգել աղի և պղպեքի համեմվածության աստիճանը: Դուք կարող եք ավելացնել չիլի փաթիլներ` ցանկութան դեպքում, բայց սովորական սև պղպեղը (աղացած) նույնպես հարմար է:
_Մաքրել կարտոֆիլն ու սոխը, կտրել միջին կտորներով: Շարել դրանք մագաղաթի վրա: Դրանց վրա սոուսով թաթախված հավի ազդրերը դնել: Լցնել բաղադրիչների վրա սոուսը:
_Ծածկել տապակը փայլաթիթեղով, եփել վերը նշված ջերմաստիճանում 40 րոպե, այնուհետև հեռացնել փայլաթիթեղը, խառնել բաղադրիչները, ավելացնել կտրտած կիտրոնը:
_Այս վիճակում եփեք ուտեստը ևս 25-30 րոպե: Երբ հայտնվում է ոսկե կեղևը, հանել հավը ջեռոցից: Թող այն մնա 10 րոպե մատուցելուց առաջ: Վրան ցանել մանրացված մաղադանոս:
Հավը կարտոֆիլով և կիտրոնով պատրաստ է:
Բարի ախորժակ!