Հավի ազդրերը մեղրով. Այս ուտեստը համի հրճվանք կպատճառի ձեզ: Իսկ ամենաքմահաճ համադամասեր հյուրերը կգնահատեն ձեր խոհարարական հմտությունները:
Այսքան նորբահամ ու հիանալի ուտեստ պատրաստելու համար շատ քիչ բաղադրիչներ են անհրաժեշտ: Հավի միսը պատրաստում ենք, այն ժամանակ երբ մի փոքր ավելի հագեցած յուրահատուկ, նոր զգացողություն ենք ցանկանում փորձել:
Քաղցր մեղր-սխտորով սոուսը ձեզ կպարունակի ձեր մատները յուրաքանչյուր պատառից հետո: Հիանալի:
Հավի ազդրերը մեղրով. Բաղադրիչներ
_6 հատ հավի ազդր
_աղ
_պղպեղ
_ձեթ` տապակելու համար
_6 պճեղ սխտոր
_մեղր — 2 ճաշի գդալ
_ջուր — ¼ բաժակ
_1-2 ճաշի գդալ քացախ
_2 ճաշի գդալ սոյայի սոուս
Հավի ազդրերը մեղրով. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս
_Ուշադիր լվացեք և չորացրեք հավի ազդրերը, ցամաքեցնելով թղթե սրբիչով:
_Վրան աղ ու պղպեղ անել ըստ նախասիրության:
_Բուսական յուղը տաքացնել թավայի մեջ, տապակել մի կողմից, մինչև ոսկեգույն կեղև առաջանալը: Դրանից հետո հավի ազդրերը շրջեք մյուս կողմը:
_Փակել տապակը կափարիչով և միջին ջերմության վրա եփել, պարբերաբար շրջելով` ամեն 5 րոպեն մեկ:
_Երբ հավը գրեթե պատրաստ է, պետք է ավելացնել սոուս, որը պատրատելու համար պետք է խառնել մեղր, ջուր և քացախ, սոյայի սոուս և սխտոր: Ավե
լի յուրահատուկ համ ստանալու համար կարող եք ավելացնել մի քիչ սխտորի փոշի:
_Սոուսն ավելացնելուց հետո շարունակեք պատրաստել ևս մոտ 3-4 րոպե:
Հավի ազդրերը պատրաստ են: Դրանք շատ համեղ են, վայելեք հաճույքով:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Հավի մսով ռուլետ