Գոյություն ունի հավի թևիկներով ապուր պատրաստելու միջոց, որը չի զիջի ոչ մի հարուստ համով ապուրի:
Այս բաղադրատոմսում կա ոչ թե մեկ, այլ երկու գաղտնիք, թե ինչպես հասնել դրան: Փորձառու խոհարարներն արդեն կռահել են, որ ամբողջ իմաստը գրագետ եփած սոխեռածի մեջ է: Եվ մակարոնի, որը թանձրացնում է այն:
Հավի թևիկներով ապուր. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Հավի թև 400-500 գ
_Կարտոֆիլ 3 հատ
_Վերմիշել 3 ճաշի գդալ
_Գազար 1 հատ
_Սոխ 1 հատ
_Կարագ 20 գ
_Մաղադանոս` ըստ ճաշակի
_Սամիթ` ըստ ճաշակի
_Դափնու տերև 2 հատ
_Սև պղպեղ (աղացած) 1 պտղունց
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
_Արևածաղկի ձեթ` ըստ ճաշակի
_Ձու 1 հատ
_Ջուր 3 լ
Հավի թևիկներով ապուր. Պատրաստման եղանակը
_Լվանալ դրանք և կտրել ծայրերը խոհանոցային մկրատով կամ դանակով: Ցանկության դեպքում դրանք հարմարության համար կարելի է բաժանել կտորների:
_Մաքրել գազարը և կտրատել (ոչ շատ բարակ), սոխը մանր կտրատել և բանջարեղենը տապակել բուսական յուղի մեջ՝ մինչև ոսկե դարչնագույն դառնա:
_Ջուրը թույլ կրակի վրա դնել: Տապակել թևերը կարագով՝ մինչև կարմրելը:
_Որքան շատ տապակեք դրանք, այնքան ավելի գեղեցիկ կլինի արգանակի գույնը և այնքան հարուստ կլինի համը:
_Ավելացնել թևերը և սոխեռածը եռացող ջրի մեջ: Այնուհետև լցնել վերմիշելը:
_Երբ ապուրը կրկին եռա, համեմել աղով և պղպեղով, ավելացնել կանաչիներ, դափնու տերև և հարած մեկ ձու: Ձուն արգանակն ավելի պարզ կդարձնի:
Դուք միշտ կարող եք այս ուտեստը դարձնել դիետիկ՝ բացառելով մակարոնեղենը և տապակելը: Բայց հիշեք, որ այդ ժամանակ դուք չեք ստանա այդպիսի հարուստ գույն և բույր:
Այս բաղադրատոմսի փոքրիկ հնարքները կարող են մեծ հաջողությամբ օգտագործվել այլ ապուրներ պատրաստելու համար: Դրանք ավելի համեղ կլինեն:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Հավի մսով ապուր