Հավի մսով նրբահամ բլիթի առանձնահատկությունն այն է, որ կարիք չկա միսն աղալ մսաղացով: Պարզապես մանր կտրատեք այն սուր դանակով: Բացի այդ, այս ուտեստը շատ բյուջետային է, և փոքր քանակությամբ մսից շատ կոտլետներ են ստացվում:
Բաղադրատոմսը բավական ունիվերսալ է և հարմար ցանկացած տեսակի մսի համար: Հավի բլիթներն ավելի հյութեղ դարձնելու համար ավելի լավ է նախապատվությունը տալ ազդրի մսին: Չնայած սովորական սպիտակ միսը նույնպես շատ լավն է: Մի փոքր մայոնեզը, ձուն և տապակած սոխը կոտլետները կդարձնեն շատ անուշաբույր և քնքուշ:
Հավի մսով նրբահամ բլիթ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Հավի ազդրամիս 650 գ
_Ձու 2 հատ
_Օսլա 2 ճաշի գդալ
_Կարագ 1 ճաշի գդալ
_Սոխ 1 հատ
_Արևածաղկի ձեթ 5 ճաշի գդալ
_Մայոնեզ 1 ճաշի գդալ
_Աղ` ըստ ճաշակի
_Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
Հավի մսով նրբահամ բլիթ. Պատրաստման եղանակը
_Միսը մանր կտրատել (650 գ մաքուր քաշ), համեմել աղով և պղպեղով:
_Սոխը մանր կտրատել և կարագով տապակել մինչև ոսկեգույն դառնա: Աղացած միսը խառնել տապակած սոխի և մայոնեզի հետ: Ձու ավելացնել, խառնել, ապա ավելացնել օսլա և կրկին մանրակրկիտ խառնել:
_Տաքացնել արևածաղկի ձեթը թավայի մեջ: Աղացած մսի խառնուրդը գդալով լցնել բլիթների տեսքով:
_Միսը տապակել միջին կրակի վրա 2-3 րոպե յուրաքանչյուր կողմում:
_Պատրաստի բլիթները դնել թղթե սրբիչների վրա՝ ավելորդ յուղը հեռացնելու համար:
Այս բլիթները տաք վիճակում ամենահամեղն են: Այնպես որ, միաժամանակ եփեք նաև կողմնակի ուտեստը: Դա կարող է լինել խաշած կարտոֆիլ կամ ցանկացած տեսակի շիլա:
Հավի մսով նրբահամ բլիթները պատրաստ են:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Հավի մսով ռուլետներ