Հավով և սնկով աղցան. Առաջարկում ենք պատրաստել հետևյալ բաղադրատոմսով համեղ ու նուրբ աղցան:
Աղցանները դուր են գալիս տնային տնտեսուհիներին, որովհետև պատրաստվում են այն մթերներից, որոնք գրեթե միշտ կարելի է գտնել սառնարանում, և քանի որ այդպես ավելի հեշտ է իմպրովիզներ անել:
Աղցանի համար խորհրդային տարիներին մեր մայրերն ու տատերը օգտվում էին ձեռքի տակ եղած գրեթե ցանկացած մթերքից` գազար, պահածոյացված լոբի, սոխ, թթու, եթե կա` միս: Տոնական սեղանները նրանք զարդարում էին պարզ ու գեղեցիկ ձևավորած աղցաններով:
Ի վերջո ժամանակները փոխվում են, բայց թեթև և դյուրամարս աղցանների պահանջը միշտ եղել է ու կլինի:
Հավով և սնկով աղցան. Բաղադրիչները
_Հավի կրծքամիս — 500 գր
_Մարինացված սունկ — 400 գր
_Մարինացված վարունգ — 6 հատ
_Սոխ — 200 գր
_Գազար — 200 գր
_Մայոնեզ — 1 ճաշի գդալ
_Բուսական յուղ — տապակելու համար
_Աղը ըստ համտեսի
_Աղացած սև պղպեղ ըստ համտեսի
Հավով և սնկով աղցան. Պատրաստման եղանակը
Աղցանը պատրաստելու համար հարկ կլինի առանձին տապակել վերը նշված բոլոր բաղադրիչները: Պատրաստման գործընթացն արագացնելու համար կարելի է միանգամից օգտագործել երկու տապակ:
_Այսպիսով, կտրատել կեղևավորված սոխը և տապակել քիչ քանակությամբ բուսական յուղով, մինչև թեթև ոսկե գույնը: Ավելորդ յուղից ազատվելու համար, ցանկալի է, տապակելուց հետո, բոլոր բաղադրիչները դնել թղթի սրբիչի վրա:
_Մանր կտրատած գազարը նույնպես տապակել բուսական յուղի մեջ:
_Այժմ մանրացված պահածոյացված սունկը լցնել տապակի մեջ, մինչև ավելորդ հեղուկը գոլորշիանա և թեթև շագանակագույն դառնան: Եթե պահածոյացված սունկ չունեք, ապա կարելի է հանգիստ կերպով փոխարինել թարմ սնկով:
_Հավի միսը կտրատել փոքր կտորներով, տապակել քիչ քանակությամբ բուսական յուղով, մինչև առաջանա թեթև ոսկեգույն կեղև:
_Վերջում, տապակի մեջ լցնել, կտրտած, թթու վարունգ: Տապակել դրանք սնկի պես: Սպասել, մինչև հեղուկը գոլորշիանա, վարունգը թեթև շագանակագույն դառնա:
_Այժմ լցնել բոլոր պատրաստված մթերքները խորը ամանի մեջ, ավելացրեք մայոնեզ և աղացած սև պղպեղ:
Լավ խառնել ամեն ինչ և անհրաժեշտության դեպքում ավելացնել աղ:
Հավով և սնկով աղցանը պատրաստ է: Մնում է այն զարդարել կանաչիներով, բաժանել չափամանների մեջ և մատուցել:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Հավի կրծքամսով աղցան