Հացի պարզ բաղադրատոմս. Այն իրոք շատ պարզ է, իսկ պատրաստելու համար անհրաժեշտ են ամենապարզ մթերքներ:
Հացի պարզ բաղադրատոմս. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Տաք կաթ 200 մլ
_Տաք ջուր 200մլ
_Ալյուր 560 գր
_Շաքար 1 ճաշի գդալ
_Չոր խմորիչ 2 թեյի գդալ
_Աղ 2 թեյի գդալ
_Հալած կարագ 30 գր
Բացի այդ, հարկավոր է նաև
_Կարագ 30 գ
_Ալյուր 2 ճաշի գդալ
Հացի պարզ բաղադրատոմս. Պատրաստման եղանակը
_Խառնել տաք ջուրը, տաք կաթն ու հալած կարագը, խմորիչը, շաքարն ու աղը:
_Ալյուրը մաղել և լցնել խմորի մեջ, հունցել և թողնել սրբիչի տակ՝ 40 րոպե:
_Աշխատանքային մակերեսին շաղ տալ ալյուր, դնել խմորը, հունցել և բաժանել 17 մասի:
_Յուրաքանչյուրից գնդիկ կազմել:
_Ծածկել ջեռոցի տապակը յուղաթղթով և դնել գնդիկները, ծածկել սննդային թաղանթով և թողնել 15 րոպե՝ տաք տեղում:
_Ալյուր ցանել և գնդիկների վրա փոքր կտրվածքներ անել, որոնց մեջ պետք է կարագի կտորներ դնել:
_Ջեռոցը տաքացնել 190 աստիճանով և թխել 20 — 25 րոպե:
Իրականում նման խմորով կարելի է թխել տարբեր կարկանդակներ: Խմորը չեզոք համ ունի և հիանալի է ոչ միայն հացի, այլ նաև քաղցր կամ աղի միջուկով կարկանդակների համար:
Հետևաբար, եթե ժամանակ ունեք, փորձեք պատրաստել այս բուլկիները ձեր մտերիմների համար:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ֆիթնես հաց