Մեղրով տորթի շերտեր․ Պատրաստման պարզ ու հեշտ եղանակը ձեզ կօգնի արագ գլուխ հանել այս թխվածքից 

Մեղրով տորթի շերտեր ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Մեղրով տորթի շերտեր․ Պատրաստման պարզ ու հեշտ եղանակ

Այս տորթը շատերն են սիրում, բայց բոլորը թխում են ըստ իրենց անհատական ​​բաղադրատոմսերի:

Այսօր մենք առաջարկում ենք ձեզ հիանալի բաղադրատոմս մեղրով տորթերի համար: Դրանք պատրաստելը բոլորովին էլ դժվար չէ, և կարելի է նույնիսկ ասել, որ շատ պարզ է:

Մեղրով տորթի շերտեր

Մեղրով տորթի շերտեր․ Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

_ Մեղր 140 գ

_ Շաքար 300 գ

_ Կարագ 120 գ

_ Ձու 4 հատ

_ Խմորի սոդա 10 գ

_ Աղ 1 \ 3 թեյի գդալ

_ Ալյուր 5 բաժակ (800 գ)

Մեղրով տորթի շերտեր

Մեղրով տորթի շերտեր․ Պատրաստման եղանակը

_ Վերցնել հաստ հատակով խորը աման, դրա մեջ լցնել շաքար, կարագ և մեղր: Դնել վառարանի մարմանդ կրակի վրա, անընդհատ խառնելով սպասել մինչև բաղադրիչները հալվեն:

_ Ձվերը կոտրել խորը ամանի մեջ և պատառաքաղով հարել դրանք: Լցնել մեղրի խառնուրդը բարակ հոսքով: Անընդհատ խառնելով, մի քանի րոպե տաքացնել զանգվածը:

_ Այնուհետև ավելացնել սոդա և խառնել: Սպասել մինչև առատ փրփուրի առաջանա և անջատել կրակը: Թող զանգվածը սառչի սենյակային ջերմաստիճանի, մանրակրկիտ խառնել հովացած զանգվածը:

_ Այժմ դրա մեջ ալյուր լցնել մի քանի մասով: Խառնել նախ հարել խառնիչով, ապա գդալով: Խմորը պետք է մի փոքր կպչուն լինի:

_ Պատրաստի խմորը լցնել տոպրակի մեջ և մեկ օր թողնել սառնարանում: Պատրաստի խմորը գրտնակել շերտով, տեղափոխել յուղաթղթի վրա, կաթսայի կափարիչով կամ մեծ ափսեով կտրել խմորը:

_ Խմորը պատառաքաղով ծակծկել: Ջեռոցի տապակը 4 րոպեով դնել 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցը: Դրանից հետո թող շերտերը սառչեն մետաղալարով ցանցի վրա:

Մեղրով տորթի շերտեր

Մեղրով տորթի շերտերը պատրաստ են:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Չքնաղահամ մեղրով տորթ

Խնդրում ենք Գնահատեք