Մեղրով տորթի շերտեր․ Պատրաստման պարզ ու հեշտ եղանակ
Այս տորթը շատերն են սիրում, բայց բոլորը թխում են ըստ իրենց անհատական բաղադրատոմսերի:
Այսօր մենք առաջարկում ենք ձեզ հիանալի բաղադրատոմս մեղրով տորթերի համար: Դրանք պատրաստելը բոլորովին էլ դժվար չէ, և կարելի է նույնիսկ ասել, որ շատ պարզ է:
Մեղրով տորթի շերտեր․ Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_ Մեղր 140 գ
_ Շաքար 300 գ
_ Կարագ 120 գ
_ Ձու 4 հատ
_ Խմորի սոդա 10 գ
_ Աղ 1 \ 3 թեյի գդալ
_ Ալյուր 5 բաժակ (800 գ)
Մեղրով տորթի շերտեր․ Պատրաստման եղանակը
_ Վերցնել հաստ հատակով խորը աման, դրա մեջ լցնել շաքար, կարագ և մեղր: Դնել վառարանի մարմանդ կրակի վրա, անընդհատ խառնելով սպասել մինչև բաղադրիչները հալվեն:
_ Ձվերը կոտրել խորը ամանի մեջ և պատառաքաղով հարել դրանք: Լցնել մեղրի խառնուրդը բարակ հոսքով: Անընդհատ խառնելով, մի քանի րոպե տաքացնել զանգվածը:
_ Այնուհետև ավելացնել սոդա և խառնել: Սպասել մինչև առատ փրփուրի առաջանա և անջատել կրակը: Թող զանգվածը սառչի սենյակային ջերմաստիճանի, մանրակրկիտ խառնել հովացած զանգվածը:
_ Այժմ դրա մեջ ալյուր լցնել մի քանի մասով: Խառնել նախ հարել խառնիչով, ապա գդալով: Խմորը պետք է մի փոքր կպչուն լինի:
_ Պատրաստի խմորը լցնել տոպրակի մեջ և մեկ օր թողնել սառնարանում: Պատրաստի խմորը գրտնակել շերտով, տեղափոխել յուղաթղթի վրա, կաթսայի կափարիչով կամ մեծ ափսեով կտրել խմորը:
_ Խմորը պատառաքաղով ծակծկել: Ջեռոցի տապակը 4 րոպեով դնել 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցը: Դրանից հետո թող շերտերը սառչեն մետաղալարով ցանցի վրա:
Մեղրով տորթի շերտերը պատրաստ են:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Չքնաղահամ մեղրով տորթ