Մսով խիչին. Լցոնած բլիթներ, որոնք առաջին իսկ պատառից կհմայեն ձեզ

Մսով խիչին ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Մսով խիչին. Այս բլիթները հաճույք կպատճառեն թե տեսքով, թե համով:

Հատկապես հաճելի է այն փաստը, որ դրանք չոր թավայի մեջ տապակվում են առանց յուղի: Ստացվում է շատ հյութալի լցոնում, որը կարելի է լավ համտեսել, իսկ խմորը միայն լրացնում է այն՝ առանց համից շեղելու:

Շատ պարզ բաղադրատոմս՝ աներևակայելի համեղ ուտեստի համար:

Մսով խիչին

Մսով խիչին. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ.

_Ալյուր — 3 բաժակ

_0,5 գդալ աղ

_0,5 գդալ սոդա

_1 ճաշի գդալ փափուկ կարագ

_կեֆիր — 1 բաժակ

Լցոնի համար.

_աղացած տավարի միս — 600 գրամ

_աղ / պղպեղ` համտեսելու համար

Մսով խիչին

Մսով խիչին

Մսով խիչին. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս

_Ալյուրը մաղել ամանի մեջ, այնտեղ ավելացնել աղ և խմորի սոդա:

_Ավելացնել կեֆիր և մի ճաշի գդալ կարագ: Խմորը չպետք է լինի շատ խիտ, բայց խորհուրդ է տրվում հունցել այն առնվազն 10 րոպե:

_Տավարի միսը աղալ մսաղացով, ավելացնել աղ, պղպեղ: Ջուր չպետք է ավելացվի:

_Այժմ խմորը բաժանեք 4 մասի: Խնդրում ենք նկատի ունենալ, որ խմորն ու լցոնը հավասարապես պետք է բաժանվեն: Հետևաբար, մսի զանգվածը նույնպես բաժանվում է 4 մասի:

_Վերցրեք խմորի մի մասը, ձգեք այն ձեռքով ՝ ձևավորելով բլիթը: Աղացած միսը դնել խմորի մեջտեղում, իսկ եզրերը քաշեք դեպի կենտրոն՝ պտտելով ծայրերը գնդիկ կազմելով:

_Սեղանին ալյուր շաղ տալ և ձեռքերով նրբորեն հարթեցնել բլիթը՝ դրան տալով կլոր ձև:

_Այսպես կրկնել ամբողջ խմորով և աղացած մսով:

_Թավայի մեջ թխելիս, մի ավելացրեք որևէ յուղ:

_Տապակել բլիթները չոր տապակի մեջ մոտ 6-7 րոպե այն մի կողմից մյուսը շրջելով:

_Դեռ տաք խիչինների վրա կարագ քսել:

Մսով խիչինները պատրաստ են:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Համեղ նրբաբլիթներ

Խնդրում ենք Գնահատեք