Մսով խիչին. Այս բլիթները հաճույք կպատճառեն թե տեսքով, թե համով:
Հատկապես հաճելի է այն փաստը, որ դրանք չոր թավայի մեջ տապակվում են առանց յուղի: Ստացվում է շատ հյութալի լցոնում, որը կարելի է լավ համտեսել, իսկ խմորը միայն լրացնում է այն՝ առանց համից շեղելու:
Շատ պարզ բաղադրատոմս՝ աներևակայելի համեղ ուտեստի համար:
Մսով խիչին. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ.
_Ալյուր — 3 բաժակ
_0,5 գդալ աղ
_0,5 գդալ սոդա
_1 ճաշի գդալ փափուկ կարագ
_կեֆիր — 1 բաժակ
Լցոնի համար.
_աղացած տավարի միս — 600 գրամ
_աղ / պղպեղ` համտեսելու համար
Մսով խիչին. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս
_Ալյուրը մաղել ամանի մեջ, այնտեղ ավելացնել աղ և խմորի սոդա:
_Ավելացնել կեֆիր և մի ճաշի գդալ կարագ: Խմորը չպետք է լինի շատ խիտ, բայց խորհուրդ է տրվում հունցել այն առնվազն 10 րոպե:
_Տավարի միսը աղալ մսաղացով, ավելացնել աղ, պղպեղ: Ջուր չպետք է ավելացվի:
_Այժմ խմորը բաժանեք 4 մասի: Խնդրում ենք նկատի ունենալ, որ խմորն ու լցոնը հավասարապես պետք է բաժանվեն: Հետևաբար, մսի զանգվածը նույնպես բաժանվում է 4 մասի:
_Վերցրեք խմորի մի մասը, ձգեք այն ձեռքով ՝ ձևավորելով բլիթը: Աղացած միսը դնել խմորի մեջտեղում, իսկ եզրերը քաշեք դեպի կենտրոն՝ պտտելով ծայրերը գնդիկ կազմելով:
_Սեղանին ալյուր շաղ տալ և ձեռքերով նրբորեն հարթեցնել բլիթը՝ դրան տալով կլոր ձև:
_Այսպես կրկնել ամբողջ խմորով և աղացած մսով:
_Թավայի մեջ թխելիս, մի ավելացրեք որևէ յուղ:
_Տապակել բլիթները չոր տապակի մեջ մոտ 6-7 րոպե այն մի կողմից մյուսը շրջելով:
_Դեռ տաք խիչինների վրա կարագ քսել:
Մսով խիչինները պատրաստ են:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Համեղ նրբաբլիթներ