Շերտավոր խմորով Մսով կարկանդակը տնային պայմաններում պատրաստվող լավագույն կերակուրներից են:
Ավելին, այս ուտեստը պատրաստելիս կարող եք օգնության կանչել ձեր բալիկներին: Պատրաստման հետաքրքիր և պարզ գործը հետաքրքիր կլինի ձեր փոքրիկ օգնականների համար: Նրանք ուրախությամբ կզբաղվեն ճկուն խմորի հետ, իսկ հետո նույն ոգևորությամբ կուտեն իրենց իսկ պատրաստած թռչնի բույները:
Հյութալի աղացած մսով և բանջարեղենով լցոնած շերտավոր խմորով ուտեստը կարող է հիանալի նախաճաշ լինել: Եթե մտածում եք ձեր կազմվածքի մասին, ապա երեկոյան մի կերեք այս ուտեստը:
Մսով կարկանդակ Թռչնի բույն. Բաղադրիչները
_Ցորենի ալյուր 700 գ
_Ջուր 500 մլ
_Խմորիչ 7 գ
_Շաքարավազ 2 ճաշի գդալ
_Արևածաղկի ձեթ 50 մլ
_Կարագ 100 գ
_Աղացած խոզի միս 150 գ
_Աղացած տավարի միս 150 գ
_Սոխ 1 հատ
_Բուլղարական պղպեղ 1 հատ
_Լոլիկ 1 հատ
_Չաման 0,5 թեյի գդալ
_Աղ 2 թեյի գդալ
_Սև պղպեղ (աղացած) համտեսել
Մսով կարկանդակ Թռչնի բույն. Պատրաստման եղանակը
_Խորը ամանի մեջ խառնել մաղած ալյուրը, խմորիչը, շաքարը և 1 թեյի գդալ աղը: Ավելացնել ջուր և խմոր հունցել: Այն չպետք է լինի խիտ և մի փոքր կպչի ձեռքերին:
_Քիչ քանակությամբ արևածաղկի ձեթը քսել ամանի վրա, մի փոքր հունցել խմորը և գունդ անելով դնել մեջը, ծածկեք թաղանթով և թող 60 րոպե մնա:
_Բանջարեղենը կտրատել փոքր խորանարդներով:
_Սոխին խառնել աղը, ավելացնել աղացած միս, լոլիկ, բուլղարական պղպեղ, չաման և աղացած պղպեղ: Լավ խառնել:
_Մեծ տափակ ափսեն առատորեն յուղել արևածաղկի ձեթով: Խմորը բաժանել 10-12 կտորների և շարել վրան: Քսել յուղը նաև աշխատանքային մակերեսի վրա: Վրան դնել մի կտոր խմոր և սկսեք ձգել ձեռքերով: Խմորի վրա խոզանակով թեթևակի քսել հալված կարագ:
_Զգուշորեն հավաքել խմորը մատներով` ծալծլելու նման, ոլորել պարուրաձև և դնել յուղաթղթով ծածկված տապակի վրա: Կրկնել գործընթացը խմորի մնացած մասի հետ, թող մնա 15 րոպե, ապա լցնել յուրաքանչյուր խմորի օղակի մեջ լցոններ: Թող մնա մի փոքր:
_Ջեռոցը նախապես տաքացնել 180 աստիճան և թխել ուտեստը 45 րոպե:
Անպայման փորձեք այս հիանալի ուտեստը:
Մսով կարկանդակը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: