Մանկության տարիներին ինձ համար ամենացանկալին մայրիկիս Նարինջով թխվածքաբլիթներ էին, որը նա հաճախ էր պատրաստում: Ես հաճախ օգնում էի մայրիկիս խոհանոցում: Նա հատկապես սիրում էր խմորեղեն պատրաստել: Ես հիշում եմ, թե որքան զվարճալի էր կաղապարներով տարբեր ֆիգուրներ կտրելը, իսկ հետո հպարտորեն մատուցել փխրուն թխվածքաբլիթները:
Այժմ նարնջի համով պարզ թխվածքաբլիթի բաղադրատոմսը ինձ համար իսկական փրկարար է դարձել: Նրա համար մթերքները միշտ կարելի է գտնել սառնարանում: Իսկ բաղադրության մեջ ձվի և կարագի բացակայությունը թխելը շատ բյուջետային է դարձնում: Մեզ հաճախ են անսպասելի այցելում աղջկաս ընկերները, բայց նրանք չեն մնում առանց հյուրասիրության:
Նարինջով թխվածքաբլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ցորենի ալյուր 400 գ
_Կաթ 150 մլ
_Արևածաղկի ձեթ 120 մլ
_Նարնջի կեղևի քերուկ 1 հատ
_Շաքարավազ 120 գ
_Փխրեցուցիչ 10 գ
Նարինջով թխվածքաբլիթներ. Պատրաստման եղանակը
_Նարինջը լավ լվանալ և քերել դրա կեղևը: Ալյուրին խառնել փխրեցուցիչ, մաղել, ավելացնել կաթ, արևածաղկի ձեթ, աղ և նարնջի կեղևի քերուկը:
_Խմորը հունցել և գլորել երշիկի նման, այնուհետև սուր դանակով կտրել 2 սմ լայնության կտորներ:
_Թխվածքաբլիթները թաթախել շաքարի մեջ և դնել ջեռոցի տապակի վրա, որը ծածկված է յուղաթղթով:
_Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճանով և թխել թխվածքաբլիթները 15-20 րոպե:
_Թխվածքները թող ամբողջովին սառչեն և մնան 1-1,5 ժամ:
Ճիշտ է, ցիտրուսային գայթակղիչ բույրը շատ դժվարացնում է սպասելը:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Մեղրով թխվածքաբլիթներ