Նարինջով թխվածքաբլիթներ. Նուրբ համով փխրուն աղանդեր

Նարինջով թխվածքաբլիթներ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Մանկության տարիներին ինձ համար ամենացանկալին մայրիկիս Նարինջով թխվածքաբլիթներ էին, որը նա հաճախ էր պատրաստում: Ես հաճախ օգնում էի մայրիկիս խոհանոցում: Նա հատկապես սիրում էր խմորեղեն պատրաստել: Ես հիշում եմ, թե որքան զվարճալի էր կաղապարներով տարբեր ֆիգուրներ կտրելը, իսկ հետո հպարտորեն մատուցել փխրուն թխվածքաբլիթները:

Այժմ նարնջի համով պարզ թխվածքաբլիթի բաղադրատոմսը ինձ համար իսկական փրկարար է դարձել: Նրա համար մթերքները միշտ կարելի է գտնել սառնարանում: Իսկ բաղադրության մեջ ձվի և կարագի բացակայությունը թխելը շատ բյուջետային է դարձնում: Մեզ հաճախ են անսպասելի այցելում աղջկաս ընկերները, բայց նրանք չեն մնում առանց հյուրասիրության:

Նարինջով թխվածքաբլիթներ

Նարինջով թխվածքաբլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Ցորենի ալյուր 400 գ

_Կաթ 150 մլ

_Արևածաղկի ձեթ 120 մլ

_Նարնջի կեղևի քերուկ 1 հատ

_Շաքարավազ 120 գ

_Փխրեցուցիչ 10 գ

Նարինջով թխվածքաբլիթներ

Նարինջով թխվածքաբլիթներ

Նարինջով թխվածքաբլիթներ

Նարինջով թխվածքաբլիթներ. Պատրաստման եղանակը

_Նարինջը լավ լվանալ և քերել դրա կեղևը: Ալյուրին խառնել փխրեցուցիչ, մաղել, ավելացնել կաթ, արևածաղկի ձեթ, աղ և նարնջի կեղևի քերուկը:

_Խմորը հունցել և գլորել երշիկի նման, այնուհետև սուր դանակով կտրել 2 սմ լայնության կտորներ:

_Թխվածքաբլիթները թաթախել շաքարի մեջ և դնել ջեռոցի տապակի վրա, որը ծածկված է յուղաթղթով:

_Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճանով և թխել թխվածքաբլիթները 15-20 րոպե:

_Թխվածքները թող ամբողջովին սառչեն և մնան 1-1,5 ժամ:

Նարինջով թխվածքաբլիթներ

Ճիշտ է, ցիտրուսային գայթակղիչ բույրը շատ դժվարացնում է սպասելը:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Մեղրով թխվածքաբլիթներ

Խնդրում ենք Գնահատեք